Menu

Zephaniah Oharo

Wie nog altijd denkt dat country alleen in de zuidelijke staten van de V.S. wordt gemaakt heeft het mis. Het genre is nog altijd immens populair in Amerika en er zijn dan ook een hoop andere plaatsen met een bloeiende country scene. New York bijvoorbeeld en Zephaniah Oharo kan gerust worden bestempeld als één van de hoekstenen van die afdeling. Hij legt zelf nota bene het fundament.

Als je luistert naar zijn in eigen beheer uitgebrachte debuut kan je je inderdaad afvragen hoe een plaat met zo’n authentiek country geluid haar wortels kan hebben in Brooklyn. Het antwoord is te vinden in dezelfde wijk in New York. Daar bevindt zich Honky tonk bar Skinny Dennis, vernoemd naar de bassist uit de band van Guy Clark, Skinny Dennis Sanchez. En Zephaniah verzorgt daar sinds 2013 de programmering. Op die manier komt hij in aanraking met een groot aantal muzikanten én fans van het genre. Hij speelt ook regelmatig zelf met zijn bands die odes brengen aan de grote Amerikaanse country sterren en subgenres: Western Swing, Ray Price, truck driving country en een drie uur durende tribute aan Merle Haggard… Zephaniah speelt het allemaal.

Het verklaart het succes en de louter lovende kritieken voor zijn debuut dat zijn liefde voor het genre weerspiegelt. Op Heartland brengt hij die liefde naar Hengelo en wij mogen er ruimschoots van proeven. Ben je een liefhebber van pure country dan is de komst van Zephaniah alleen al een reden om dit jaar een bezoek te brengen aan Heartland!