Menu
Asphyx livestream op MetroTV trekt recordaantal streams

Asphyx livestream op MetroTV trekt recordaantal streams

zondag 24 januari 2021

De livestream, die gisteren werd uitgezonden door Metropool, wordt door duizenden metalfans over de hele wereld bekeken.  

“De livestream van gisteravond was een ongekend succes. Het aantal gelijktijdige streams vloog al snel over de 5.000, met kijkers uit meer dan 40 landen, van Australië tot aan Peru. De chat op Facebook en YouTube explodeerde en was niet bij te houden. Op de verschillende media ontvingen we ongeveer 10.000 chatberichten van kijkers van over de hele wereld” zegt manager programma & marketing Guido de Jongh van Metropool. Inmiddels is het concert ruim 45.000 keer bekeken op Facebook en YouTube en dit aantal loopt op. 

De Nederlandse metalband Asphyx is actief sinds 1987 en behoort tot de godfathers in het death / doom metalgenre. Asphyx bracht op 22 januari het 10de album ‘Necroceros’ uit op Century Media. Zanger Martin van Drunen (Oldenzaal), bassist Alwin Zuur (Borne), gitarist Paul Baayens (Elst) en Stefan Hüskens (Epe, Duitsland) touren in normale tijden de hele wereld over. Martin: “Op dit moment is het onmogelijk om liveshows te geven. Voor ons voelde het niet goed om de release van ons 10e album ‘Necroceros’ geruisloos voorbij te laten gaan. Metropool bood ons de mogelijkheid om een volwaardige Album Release Show te geven inclusief special fx, die we gratis hebben aangeboden aan onze fans. Aanvankelijk was niet de hele band overtuigd om een show voor de camera te spelen, maar we hadden enorm veel lol op het podium. We zijn bijzonder blij met de beelden, het geluid en het aantal kijkers! ” 

Onder de noemer MetroTV wordt er sinds maart 2020 iedere week een liveconcert gestreamd vanuit Metropool. Want livemuziek moet natuurlijk doorgaan en we vinden het onze taak om een podium te blijven bieden aan artiesten en hun crew. 

Foto’s 
De foto’s met een sfeerimpressie van de avond mogen worden gepubliceerd met naamsvermelding, en zijn hier te vinden.
Foto’s: Anne-Marie Kok en Christel Janssen.  

Terugkijken? Dit kan nog ongeveer 24 uur  
De live Release Show van Asphyx is nog ongeveer 24 uur terug te kijken via het YouTube kanaal van Metropool. Daarna gaat hij offline. 
YouTube kanaal Metropool.

Deze site gebruikt cookies, kies hier welke u wilt accepteren.

Geavanceerd

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!