Menu
Het nu nog verborgen pareltje van Enschede, Metropool Muziekcafé, opent met vernieuwde menukaart

Het nu nog verborgen pareltje van Enschede, Metropool Muziekcafé, opent met vernieuwde menukaart

maandag 5 februari 2024

Afgelopen weekend bracht het Metropool Muziekcafé in Enschede een frisse wind in de eetervaring met de onthulling van de nieuwe menukaart. Sinds Lejon, de kok, eind 2023 bij het team kwam, heeft hij zijn stempel gedrukt op het culinaire aanbod met gerechten die perfect passen bij de urban New York stijl van het café.

De menukaart biedt een scala aan 'snelle maaltijden', waaronder smashburgers, hotwings, hotdogs en taco’s. Lejon legt uit: "We willen onze bezoekers graag voorafgaand aan de show de mogelijkheid bieden om bij ons te eten. Vooral voor degenen die een lange reis achter de rug hebben, is het prettig als je snel en smakelijk kunt dineren. Daarom hebben we gerechten geselecteerd die snel te bereiden zijn en gemakkelijk te eten." Maar ook als je bijvoorbeeld voorafgaand aan het concert nog even wilt bijkletsen met vrienden en familie is het Muziekcafé uitermate geschikt.

Tijdens het openingsweekend kreeg de nieuwe menukaart veel positieve reacties, met een aanzienlijke opkomst van bezoekers van onder andere Folkland en Dulfer! Total response. De smashburger blijkt tot nu toe de favoriet te zijn onder de gasten. Joost, de Muziekcafé Manager, deelt zijn enthousiasme: "Je kunt kiezen uit een viertal variaties van de burger. De smashburger is uniek in Enschede en kenmerkt zich door het verse gehakt dat met zorg is platgemaakt, daardoor wordt de burger nog knapperiger. Mijn persoonlijke favoriet is de BBQ Bacon."

Ondanks het succes blijkt dat veel potenti√ęle bezoekers het Metropool Muziekcaf√© nog niet hebben ontdekt. Het pand is aan de buitenzijde vrij donker en bevindt zich niet op de standaardroute naar het centrum, waardoor de sfeervolle binnenzijde niet direct zichtbaar is. Hierdoor blijft het caf√© vooralsnog het verborgen pareltje van Enschede.

Joost benadrukt: "De sfeervolle en luxe inrichting geeft het café een uniek karakter. Wat veel mensen niet weten, is dat we sinds afgelopen weekend ook buiten onze vaste programmering open zijn van donderdag tot en met zaterdag. In de zomer hebben we bovendien een royaal terras grenzend aan het Wilminkplein, waar jong en oud van de zon kunnen genieten onder het genot van een hapje en drankje."

Lejon en Joost hopen dat meer Enschede√ęrs en concertbezoekers binnenkort de weg naar het caf√© weten te vinden voor een avondje uit. Met zijn unieke mix van muziek, smaakvolle gerechten en een sfeervolle ambiance belooft het caf√© een blijvende favoriet te worden in Enschede.

Het Metropool Muziekcafé, Wilminkplein 2 in Enschede, is standaard geopend van donderdag tot en met zaterdag vanaf 17:00 uur en tijdens programmering. 
Bekijk hier de menukaart.

menukaart Muziekcafé Enschede

Smashburger Muziekcafé Enschede