Menu
Landelijke première documentaire ‘30 jaar herrie in de tent’ over Metropool (23 december)

Landelijke première documentaire ‘30 jaar herrie in de tent’ over Metropool (23 december)

donderdag 17 december 2020

In het kort
Op 23 december wordt de documentaire “30 Jaar Herrie in de Tent” over de ontstaansgeschiedenis van Metropool uitgezonden via MetroTV. De documentaire werd geproduceerd ter ere van het 30- jarige bestaan van Metropool. De documentaire is die dag om 20:30 uur eenmalig te bekijken op de Facebookpagina of YouTube kanaal van Metropool.

Binnen een uur wordt de geschiedenis van Metropool verteld door een groot aantal betrokkenen, van directie en bestuur tot medewerkers en vrijwilligers. De documentaire, die ook nooit eerder vertoonde archiefbeelden bevat, is gemaakt door Guus Blenke en zal voor het eerst en eenmalig openbaar vertoond worden.

De docu
Ter ere van het 31 jarige jubileum van ons favoriete poptentje vonden wij van Metropool, bescheiden als we zijn, het tijd voor een monument. Een standbeeld a la Mount Rushmore met de afbeeldingen van alle directeuren voor ons pand in Hengelo kon niet omdat daar zo nodig een overigens geweldige skatebaan moest komen, een voorgestelde dependence op het marktplein werd niet groen genoeg bevonden en Metropool The Musical vonden zelfs wij een brug te ver.

Maar het monument waarop we hoopten kwam er toch in de vorm van de ronduit prachtig geschoten, subliem vertelde, extreem onthullende, reputaties brekende en soms ontluisterende documentaire Metropool: 30 jaar herrie in de tent. Jaren van uitputtende research en interviews en raadpleging van zo ongeveer elk krantenarchief door documentairemaker Guus Blenke gingen eraan vooraf. Er vond een bescheiden première plaats tijdens de reünie rondom 30 jaar Metropool vorig jaar, toen we eigenlijk al 31 jaar bestonden maar dit terzijde.

Op 23 december volgt er eindelijk en op veler verzoek een openbare vertoning plaats van deze monumentale documentaire, uiteraard op ons eigen streaming kanaal MetroTV. Alle lijken komen uit de kast, alle kaarten komen op tafel en genoeg apen uit mouwen om een nieuwe Apenheul te stichten. Kijken dus op 23 december naar 30 jaar HERRIE IN DE TENT! TREEEEEEEEELLLLLLLLEEEERRRRR!!!!!! Kom maar op met die Bafta award!

MetroTV
De vertoning is via ons eigen streamingkanaal MetroTV dat we aan het begin van de eerste lockdown zijn gestart om vooral startende acts een podium te blijven bieden uiteraard tegen vergoeding en met inachtneming van alle door de overheid gestelde maatregelen om Covid-19 terug te dringen. We programmeren voornamelijk regionaal talent waardoor MetroTv ook mooi aansluit bij ons talentontwikkelingsprogramma The Works. Alle optredens zijn gratis via de livestream van te volgen.

Je kunt nu wekelijks vanaf 20:30 uur genieten van live sessies en korte interviews. De presentatie is in handen van Metropool's eigen Doménique. De reguliere livestream is te volgen en terug te kijken op Metropool.nl/metrotv, of via de Youtube- of Facebookpagina van Metropool. Dit geldt overigens niet voor de documentaire, die wordt eenmalig uitgezonden op 23 december. 

Het volledige programma van MetroTV vind je terug in onze agenda. 

Stay safe, see you soon!

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!