Menu
Metropool kijkt uit naar toekomst waarin muziek en verbinding centraal staan

Metropool kijkt uit naar toekomst waarin muziek en verbinding centraal staan

dinsdag 23 januari 2024

In een tijd waarin de kracht van cultuur en gemeenschap cruciaal is, voorspelt Metropool met trots een veelbelovende toekomst, met een indrukwekkende groei in bezoekersaantallen en een nóg meer uiteenlopende programmering. In 2023 trok het Poppodium met vestigingen in Hengelo en Enschede ruim 152.000 bezoekers.
Daarmee groeiden ze in een jaar tijd ruim zestien procent en werd de oorspronkelijke verwachting ruimschoots overtroffen.

2023 was een jaar dat werd overschaduwd door het verlies van een dierbare collega, wat bij het personeel een diepe indruk achterliet. Toch toonde de organisatie veerkracht en is Metropool vastbesloten de positieve trend van groei voort te zetten in 2024 en daarna.

Met de ambitie om de komende jaren uit te groeien tot een van de grootste poppodia in Nederland met 200.000 bezoekers, staat Metropool niet alleen symbool voor muzikale bloei, maar ook voor de kracht van verenigde gemeenschappen. In lijn met deze visie zou Metropool graag popconcerten willen organiseren in Almelo, in samenwerking met Studio15, waarmee de muzikale grenzen worden verlegd en bruggen tussen verschillende steden worden verstevigd.

Ondanks het stilvallen van de realisatie van de "Huiskamer van de stad" in Enschede, waar Metropool helaas geen invloed op had, blijft de behoefte aan optimalisatie van het Muziekkwartier bestaan. In samenwerking met partners Wilminktheater en Kaliber Kunstenschool, neemt Metropool het voortouw om deze plannen voort te zetten. Deze samenwerking weerspiegelt niet alleen de intrinsieke motivatie van culturele instellingen, maar benadrukt ook de noodzaak van politieke betrokkenheid bij het duurzaam innoveren van muzikale en culturele centra die de behoeften van de (lokale) gemeenschap weerspiegelen.

Metropool blijft zich inzetten voor de doelstelling om, samen met verschillende partners, het Muziekkwartier een essentiële rol te laten spelen in de sociale infrastructuur van de stad Enschede. Naast deze opmerkelijke ontwikkelingen koerst Metropool op het uitbreiden van het aanbod door de programmering in het Muziekcentrum Enschede. De ambitie reikt verder dan de bestaande locaties, met plannen om het aanbod aan buitenevenementen uit te breiden. Samenwerkingsprojecten zoals Oogst, het Hart van Zuid Festival en Summersquare in Hengelo. En het Introductieconcert en het Koningsfestival in Enschede.
Die zullen niet alleen de horizon van het culturele landschap verbreden, maar ook dienen als verbindende factor voor verschillende doelgroepen uit de regio en daarbuiten.  

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!