Menu
Educate

Educate

Primair Onderwijs

Metropool verzorgt concerten op maat, workshops en rondleidingen en speciale cultuurontmoetingen voor leerlingen van groep 1 t/m 8. Ondertussen zijn we bezig met een doorlopende leerlijn popcultuur en maken we deel uit van Cultuur Educatie Enschede (voorheen Culturage). 

In Hengelo kun je ons aanbod vinden via Cultuurwijs Hengelo

Voortgezet Onderwijs

Voor leerlingen van het middelbaar en voortgezet onderwijs wordt het steeds belangrijker om extra-curriculaire activiteiten te volgen. Een diploma alleen lijkt niet meer genoeg.

Wat heb je allemaal uitgespookt naast je krantenwijk en het vakkenvullen bij de plaatselijke super? Heb je je blik verruimd met vrijwilligerswerk of ben je fanatiek met sport bezig? Laat je zien waar je maatschappelijke betrokkenheid ligt, of zoek je het in de cultuur? Cultuur klinkt van al die zaken het meest ver weg, misschien roept het beelden op van stoffige musea, moeilijke piepknormuziek of een verplichte boekenlijst. Da’s jammer want cultuur is overal.

Popmuziek is misschien wel de meest toegankelijke cultuurvorm die er bestaat en kan voor jou een introductie zijn in een wereld vol verwondering, troost en geluk. Aan de andere kant hebben wij jou natuurlijk ook bikkelhard nodig. Je ideeën, je smaak en tips, je feedback en je enthousiasme.

Metropool en het onderwijs komen graag bij elkaar over de vloer. Zo verzorgen we al sinds 16 jaar een deel van het CKV lesprogramma met het DO IT! XL project. DO IT! XL bestaat uit een serie van 4 tot 8 hoor-en doe colleges over de oorsprong, het heden en de toekomst van de hedendaagse muziek. Daarnaast word jij uitgedaagd een eigen culturele uitgaansavond te organiseren in de zalen van Metropool en kun je meedoen aan allerlei workshops. Waar mogelijk spelen we in op actuele thema’s en zoeken we verbinding met andere vakken.

Dat klinkt allemaal reuze correct en verantwoord maar geloof ons, het is vooral spannend, leuk en verrekte interessant. Je krijgt een kijkje in de keuken van de muziekindustrie, leert van alles over licht- en geluidstechniek, je maakt kennis met DJ- en VJ skills, kunt loosgaan op graffiti en Garageband en doet terloops de nodige kennis op over marketing, pre-productie en video-editing. Om maar eens wat te noemen. Staat fijn op je c.v., toch?

DO-IT! XL wordt mede gefinancierd door de provincie Overijssel en de gemeentes Hengelo en Enschede.

Meer informatie over (de mogelijkheden rondom) educatie? Mail naar Adri@metropool.nl

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!