Menu
Metro's Finest

Metro's Finest

Metro's Finest

Metro’s Finest is een traject van een jaar waarin Metropool haar volledige professionele netwerk in dienst stelt van drie acts.

We ondersteunen deze artiesten nadrukkelijk bij het verwezenlijken van hun ambities en plannen. De selectie vindt plaats op basis van talent, potentie, ervaring en artistiek inhoudelijke urgentie. Als voorbereiding op Metro’s Finest hebben de acts al deelgenomen aan één van onze Offensieven, de showcases voor industrie en publiek, waar we in de voorbereiding van en aanloop naar al intensief met de acts bezig zijn op het gebied van bijvoorbeeld marketing, (podium) techniek en presentatie, lichtplannen, programmering en carrièreplanning.

Gedurende het jaar waarop de geselecteerde acts het keurmerk Metro’s Finest opgeplakt krijgen wordt de ondersteuning op al deze gebieden geïntensiveerd. Daarnaast bieden we onze Finest acts ook de mogelijkheid externe partijen en/of muziekprofessionals bij hun project te betrekken en ondersteunen we dit ook financieel, faciliteren we verdere muzikale ontwikkeling door onze oefenruimtes en podia ter beschikking te stellen, dragen we de acts voor bij boekingskantoren, podia en festivals en kunnen we ondersteunen bij opnames in beeld en geluid. We beschouwen de Metro’s Finest als ambassadeurs van ons totale talentontwikkelingsprogramma The Works

Metro’s Finest is een ontwikkelingstraject op maat waarbij we samen met de act invulling gaan geven aan de behoefte op de middellange termijn. De acts kunnen hierbij ook gebruik maken van een investeringsbudget.

Metro’s Finest wordt mede mogelijk gemaakt en ondersteund door de gemeentes Hengelo en Enschede, de Provincie Overijsel en het Fonds Podiumkunsten.

Met gepaste trots maken we de acts bekend die in 2023 deel gaan nemen aan ons talentontwikkelingstraject Metro’s Finest: Silke Veld, Maartje en Jarlentji kunnen een jaar lang gebruik maken van ons volledige professionele netwerk waarmee we ze nadrukkelijk willen ondersteunen met het verwezenlijken van hun ambities en plannen. Alle info over de acts vind je hieronder! 

Maartje


Jarlentji


Silke Veld


2022
De eerste twee deelnemers aan dit vernieuwde traject waren singer-songwriter Chris Egbers en de band Primaat. Hieronder vind je een terugblik van de eerste lichting Metro’s Finest. Deze site gebruikt cookies, kies hier welke u wilt accepteren.

Geavanceerd

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!