Menu
Plankenkoorts

Plankenkoorts

Plankenkoorts!
Voor groepen 4, 5 en 6 van het primair onderwijs.

De bühne, het optreden, de spotlights, volle zalen en een uitzinnig publiek! Wie wil dat nou niet?!

Of je nou de jury van The Voice omver wilt blazen of dat je voor de spiegel met je tennisracket fantaseert over Lowlands en Pinkpop; het is van alle (leef)tijden: Willen we niet allemaal wereldberoemd en aanbeden door fans, de gevierde rockster uithangen? Ja toch?!

Natuurlijk is het waanzinnig leuk wanneer je op TikTok honderdduizend volgers hebt en dat je Insta en Snapchat een groot succes zijn, maar een echte zaal vol echte mensen… dat is andere koek.                                                                                                              

En dan die laatste minuten voor je op moet. Kriebels, een gaap-aanval, nog snel een plasje… spannend! Waarom wilde ik dit ook alweer?

De leerlingen krijgen op school een korte introductie over popmuziek met ditmaal het accent op de stoere kabaal-variant die we ROCK noemen. 

Dit als voorbereiding op een kort concert door niemand minder dan Rick-Rock bij Metropool Enschede. Om alvast in de stemming te komen studeert de groep een echte klassieker in.  

Eenmaal bij Metropool ontvangt een zichtbaar nerveuze directeur de leerlingen. Wat wil het geval? Rick-Rock is nergens te bekennen en zonder hem geen show! De directeur vraagt of de kinderen hem willen helpen zoeken. Deze zoektocht is natuurlijk een vermomde rondleiding waarbij de directeur van alles en nog wat vertelt over het poppodium. Ondertussen vinden de leerlingen tijdens deze speurtocht allerlei aanwijzingen over de schuilplaats van Rick-Rock. Als ze hem gevonden hebben, blijkt dat Rick het podium niet op durft. Hij heeft last van plankenkoorts en is bang dat hij het liedje niet meer weet. Maar gelukkig kan de groep hem helpen! Want de leerlingen kennen het liedje ook en zo helpen ze de artiest van zijn zenuwen af en geven ze samen een spetterend optreden! Als dank en toegift speelt Rick-Rock daarna nog een paar toffe liedjes waarna de leerlingen door Rick en de directeur worden uitgezwaaid.

Tijdsduur
1. Voorbereidende les op school: 45-60 minuten
2. Instuderen lied: 4 x 10 minuten
3. Rondleiding en afsluitend miniconcert: 60 minuten

De Smaak van Popmuziek op jouw school? Mail adri@metropool.nl voor de mogelijkheden!