Menu
Poppunt Overijssel

Poppunt Overijssel

Poppunt Overijssel

De drie grote podia in Overijssel, Hedon Zwolle, Burgerweeshuis Deventer en Metropool hebben zich verenigt in Poppunt Overijssel. Zij fungeert als netwerkorganisatie voor popmuziek in Overijssel en zet zich in voor een betere zichtbaarheid van Overijsselse popmuziek in Nederland.

Poppunt Overijssel realiseert dit door ondersteuning van diverse organisaties en het organiseren van een aantal eigen projecten: De Overijsselse Ambassade tijdens Eurosonic Noorderslag, de uitreiking van de Popprijs Overijssel, Music Support Overijssel, Songcamp en projecten in samenwerking met Overijsselse partners.

Songcamp

Tijdens Songcamp creëren we een bubbel voor Overijsselse acts om zich drie dagen lang volledig op hun act te kunnen focussen. Normaal gaat dat gepaard met live coaching sessies waarbij leden van o.a. De Staat, Thijs Boontjes Dans-en Showorkest, Orgelvreten en Krezip de muzikanten van de nodige tips & tricks voorzien.

Vanaf 2020 is er ruimte voor meer deelnemers in een nieuw toegevoegd voorbereidend traject met online coaching en workshops. Een selectie van acts uit dit traject krijgt toegang tot het aansluitende songcamp VIP-traject. Hierbij krijg je de kans om de verschillende aspecten van je carrière nog verder met een coach onder de loep te nemen.

Songcamp wordt georganiseerd met onze collega poppodia Hedon Zwolle en het Burgerweeshuis Deventer, onder onze vlag van Poppunt Overijssel.

Voor een impressie van Songcamp in 2018 bekijk je onderstaande video’s. Met o.a. Vera Bon, Black Monsoon en NO WOW.