Menu
Songsmidse

Songsmidse

'Songsmidse' is hét talentontwikkelingstraject voor singer-songwriters in de breedste zin van het woord. De enige voorwaarde voor deelnemers is dat je je eigen muziek schrijft en speelt.

Deelnemers krijgen gedurende vijf maanden coaching en workshops door professionals op het gebied van songwriting, (podium) presentatie, live- en studiotechniek, marketing etc. Daarnaast ga je in de studio werken aan je muziek en werken we samen met podia en festivals als De Kleine Willem, Booster, Metropool, Concordia, het Wilminktheater en diverse heroca.

Naast intensieve coaching van onze coaches Jasper Slaghuis en Rosalie Meijer, kregen de deelnemers van de afgelopen edities coachings van Blaudzun, WIES, Mercy John, Merijn Eugelink (toetsenist van o.a. Mr. Probz, Miss Montreal, Jaap Reesema etc.) en Larry John McNally, hit songwriter van o.a. Chaka Khan, The Eagles en Bonnie Riatt. 

Songsmidse wordt georganiseerd door het Twents Songschrijvers Gilde als onderdeel van Metropool The Works i.s.m. Wilminktheater & Muziekcentrum Enschede en Concordia.

Deelnemers 2022: Maris Mae, Lateesha, Juna, Nelles, Marieke, Maud

Nelles - 'Sunburn'


Maud - 'Genoeg'


Lateesha - jij praat.


Maris Mae - 'When The Mountains Call my Name'

Deelnemers 2021: Anika van Driel, Chris Egbers, Eline Esmee, Sheryl Flamand, Silke Veld en Yke Oude Griep.

1e uitzending terugkijken met Eline Esmee en Sheryl Flamand


2e uitzending terugkijken met Chris Egbers en Yke Oude Griep


3e uitzending terugkijken met Silke Veld en Anika van Driel

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!