Menu
Twents Songschrijvers Gilde

Twents Songschrijvers Gilde

Twents Songschrijvers Gilde
Het Twents Songschrijvers Gilde is een verbond van singer-songwriters uit Twente en omstreken. Het Gilde organiseert en programmeert optredens van singer-songwriters op evenementen en festivals en organiseert vanaf september 2022 elke 4e woensdag van de maand een Open Mic in Metropool Enschede. Het Gilde beoogt de krachten van de Twentse singer-songwriters te bundelen.

Sinds 2022 is het Twents Songschrijvers Gilde een vast onderdeel van het Talentontwikkelingsprogramma Metropool The Works.

Open Mic
De thuisbasis van het Gilde. Elke vierde woensdag van de maand, in Metropool Enschede,  spelen oude rotten hun nieuwe werk, zetten beginners hun eerste stappen op een podium, spelen rockmuzikanten akoestisch en leren bovenal Twentse singer-songwriters hun publiek en elkaar kennen. Bij aanvang zet eenieder die 3 eigen liederen wil spelen zijn/haar naam op de speellijst, de speellijst bepaalt de volgorde, en aan het eind heeft iedereen een verrassende en inspirerende muzikale avond meegemaakt.

Het Songsmidse
'Songsmidse' is hét talentontwikkelingstraject voor singer-songwriters in de breedste zin van het woord. De enige voorwaarde voor deelnemers is dat je je eigen muziek schrijft en speelt.

Deelnemers krijgen gedurende vier maanden coaching en workshops door professionals op het gebied van songwriting, (podium) presentatie, live- en studiotechniek, marketing etc. Daarnaast ga je in de Woodstock Recording Studio werken aan je muziek en werken we samen met podia en festivals als De Kleine Willem, Booster, Metropool en het KRANG Festival.

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!