Menu

Talentontwikkeling

Talentontwikkeling

Metropool maakt zich al sinds haar oprichting sterk voor opkomend talent uit de regio. Opgericht door en voor muzikanten is dat natuurlijk logisch, maar ook nu nog zien we het als één van onze kerntaken de Twentse scene te ondersteunen en te versterken. Na het afbrokkelen van het voor startende artiesten zo belangrijke circuit van jongerencentra en buurthuizen eind jaren negentig, besloten we de zaken maar eens goed aan te pakken.

Zie het als een piramide. De onderste laag wordt gevormd door net startende acts die hun vuurdoop beleven tijdens de Do It! concerten. Zie DO IT! XL iets verderop.

Daarna volgen concerten onder de noemer IDL. Zie IDL hieronder.
Sinds de introductie van IDL (voorheen In de Lift) speelden al meer dan 1300 bands, solisten, DJ’s en hiphopcrews uit Oost-Nederland op onze locaties. Acts die zich hebben bewezen tijdens een IDL-show komen in aanmerking voor deelname aan Het Offensief (Enschede) of Metro’s Finest (Hengelo). Ook bestaat de kans dat je wordt uitgenodigd om als support te openen voor een (inter)nationale topact. Naast speelplekken ondersteunen we het talent met diverse coachingtrajecten en workshops en zijn er innige contacten met diverse festivals in de regio. DJ’s en producers kunnen hun kennis en netwerk vergroten via onze deelname aan N.E.W. ( Nieuwe Elektronische Waar)

IDL (In De Lift)

Je bent muzikant, solist of deel van een groep. En je maakt eigen werk. Dan wil je natuurlijk vroeg of laat de wereld laten horen wat je allemaal op je zolderkamer of in de oefenruimte aan briljante muziek hebt bedacht. Dat kan door het uitbrengen van je tracks of door op een podium te klimmen. Maar hoe zet je die eerste stap? Hoe kom je die oefenruimte uit, waar ga je optreden?           

Zit je stamkroeg te wachten op onbekend materiaal? Soms wel, check maar eens:

Café Rocks (Enschede) 
Café De Stam (Almelo)      
De Nul (Hengelo), of
Café de Cactus (Hengelo)

Dit zijn wel uitzonderingen. Staan de platenlabels in de rij om je binnen te halen als aankomende superster? Waarschijnlijk (nog) niet. Wij van Metropool herkennen die problemen maar al te goed, dus bieden we je de helpende hand. Want waar zouden we zijn zonder nieuwe aanwas aan artiesten en spannende muziek?
Vanaf september 2018 zul je IDL ook in Enschede tegenkomen. In onze concertzalen aan het Willem Wilminkplein, in Muziekcafé Enschede, De Studios en op diverse plekken in de stad en daarbuiten.

Wil jij als muzikant meedingen naar zo’n spot, of heb je vragen? Stuur een mailtje naar adri@metropool.nl met daarin een korte bio, links naar audio of video materiaal en plaats van herkomst. Dit kan ook in de vorm van een EPK (Electronic Press Kit). Check daarvoor deze site vol tips en tricks.

Wat kun je van ons verwachten? Alle hulp bij de promotie van je show, een FB-event met jou als medebeheerder, aankondigingen op onze website en overige marketing kanalen, hulp bij artwork en 50 A3 affiches. Tijdens de show staan licht- en geluidstechnici, stagehands, een goede P.A. en een goedgevulde kleedkamer tot je beschikking.

Poppunt Overijssel

Het gebied dat we met IDL bestrijken valt grofweg samen met de regio Twente. Kom je nu uit de omgeving van Zwolle of Deventer, neem dan vooral contact op met respectievelijk Hedon of Burgerweeshuis, want ook deze collega poppodia dragen jong talent een warm hart toe. Daarnaast werken we gedrieën intensief samen middels Poppunt Overijssel, daar vindt je ook een database met bands uit onze provincie.

Dankzij ondersteuning van de gemeente Hengelo en Enschede, Provincie Overijssel, Fonds Podiumkunsten en onze Metropool Ambassadors Club, kunnen we de ticketprijs laag houden en kun je als artiest op een fatsoenlijke fee rekenen.

Deze site gebruikt cookies, kies hier welke u wilt accepteren.

Geavanceerd

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Inschrijven

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!