Menu
Behind The Music: Erwin Nyhoff
do 20 mei 2021
Behind The Music: Erwin Nyhoff

Dit evenement is een SAFE SHOW - geniet onbezorgd en veilig van live muziek!

Erwin Nyhoff is op 9 februari de hoofdgast tijdens Behind the Music in. In Behind the Music blikt host en interviewer Martin Kuiper met Nyhoff terug op zijn carrière aan de hand van oude beelden en nieuwe interviews met intimi van Nyhoff. De zanger en gitarist boekte in de jaren negentig grote successen met zijn band The Prodigal Sons en na enkele magere jaren leerde het grote publiek hem kennen door zijn deelname aan The Voice in 2011, waar hij derde werd.

Behind the Music
In de aanloop naar de avond interviewt Kuiper een aantal (prominente) personen dichtbij Nyhoff over de zanger en gitarist: voormalig bandlid en manager van The Prodigal Sons Albert Bartelds, producer Rene Meister, The Voice-coach Angela Groothuizen en meester gitarist Rob Winter (bekend van de band van Marco Borsato), die met Nyhoff de laatste jaren in de theaters speelt. Fragmenten uit deze interviews worden op de avond vertoond en vormen de rode draad voor een interactieve avond.

Nyhoff kijkt ernaar uit. "Ik verwacht een mooie avond vol prachtige verhalen over mijn hoogte- en dieptepunten. Het zal af en toe confronterend worden, maar daar loop ik niet voor weg. Ik heb er enorm veel zin in!" Erwin Nyhoff sluit af met een akoestische sessie. Bezoekers mogen vrijuit vragen stellen aan Nyhoff tijdens de avond.

Over Erwin Nyhoff
Erwin Nyhoff (1972) is een geboren en getogen Sallander. Zijn roots liggen in het buurtschap Hessum vlakbij Dalfsen, waar hij opgroeide op een boerderij. "Maar gitaarspelen en zingen waren mijn grote passies, tot de dag van vandaag”, aldus Nyhoff. Zijn talent wordt snel opgemerkt en met zijn band The Prodigal Sons speelt hij in de jaren negentig op Pinkpop, Lowlands en in het voorprogramma van Pearl Jam en Alanis Morrisette.

Daarnaast trad hij op met Rolling Stones gitarist Mick Taylor en met gitarist Scotty Moore en drummer DJ Fontana, de oorspronkelijke begeleiders van Elvis Presley. “Dat was fantastisch, maar helaas ging het daarna minder en moest ik allerlei baantjes nemen om mijn gezin te onderhouden. Van afwassen tot kranten bezorgen, ik heb het gedaan.”

The Voice
De ommekeer komt als Nyhoff besluit mee te doen aan The Voice. De blind audition waarin hij de Bruce Springsteen klassieker The River naar zijn hand zet, maakt veel indruk en met Angela Groothuizen als coach eindigt hij als derde in de finale. Sindsdien is hij veel te zien geweest in de Nederlandse podia en theaters met zijn vertolkingen van klassiekers uit de popgeschiedenis.Over Behind the Music
Behind the Music, is een avondvullend interview programma waarin gasten aan de hand van oude beelden en nieuwe interviews met gasten uit hun directe omgeving worden geïnterviewd. Bezoekers kunnen een intieme openhartige avond verwachten waarin ze de hoofdgast echt leren kennen.

do 20 mei 2021
Behind The Music: Erwin Nyhoff

Gerelateerde events