Menu
zo 11 nov 2018
Blaudzun
Support: + support: Kitchenette
_UP_

is het derde deel in de Jupiter-reeks waar Blaudzun sinds het najaar van 2016 mee naar buiten is getreden. Het is een volwaardige plaat die niet zonder de eerste twee delen had kunnen bestaan. Of zoals Johannes Sigmond het zegt: ‘Als ik het vergelijk met een schilderij is _UP_ het middendeel en zijn de andere twee de zijpanelen. Jupiter part 1 en 2 lijken haast studies om te erachter te komen wat ik echt wilde maken.’ Want naast het slot van het drieluik is _UP_ ook een duidelijke afwijking van het oorspronkelijke idee. Johannes: ‘Ik ben erachter gekomen dat ik van iets rijpere wijn houd. Niet van de eerste oogst.’ Een mini-docu over de totstandkoming hieronder.

De ultieme balans

Eerste single ‘_hey now’ die in de eerste week van januari uitkwam werd meteen Top Song bij Radio 2 en belandde wereldwijd van Mexico tot IJsland, van Argentinië tot Denemarken in belangrijke Spotify-playlisten. Johannes: ‘Ik heb dat nog nooit gehad met een track, ook niet met ‘Promises Of No Man’s Land’. Ik ben er erg blij mee.’ Het is veelzeggend dat ‘_hey now’ een jaar na de single ‘Mud’ is verschenen. Johannes: ‘Je moet nooit in de modder blijven liggen, maar je moet doorgaan. Naar boven kijken. Vandaar ook de albumtitel: _UP_. Het is een positieve plaat in tijden van donkerheid. In deze plaat zit levenslust.’

Support Kitchenette

We hebben hier al eerder onze liefde voor Kitchenette tentoon gespreid. De band rondom Chris Kikic stond vorig jaar in Hengelo op de Popronde en op ons eigen Heartland Festival. Het gezelschap heeft inmiddels een EP uit waarop ook prijsnummer Upon The Shoulders prijkt en een tweede is in de maak. Of die er al is als de band hier de support voor Blaudzun komt verzorgen weten we niet maar gezien de productiviteit van Kivic & Co. horen we vast een paar nummers die we nog niet kennen. Kijken we naar uit. Kitchenette maakt deze avond in elk geval nog mooier dan hij al was! Op tijd komen als je ook houdt van The War On Drugs, The Raveonettes en Kurt Vile want in die hoek speelt Kitchenette ook!

zo 11 nov 2018
Blaudzun
Support: + support: Kitchenette

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!