Menu
Blues Night Hengelo
vr 11 okt 2024
Blues Night Hengelo
met King Of The World in Metropool


Traditiegetrouw vindt elke 2e vrijdag van de maand oktober de Blues Night plaats in Hengelo! Op verschillende locaties in de binnenstad treden bluesbands uit binnen- en buitenland op. De opening van de Blues Night vindt om 20:00 uur plaats in Schouwburg Hengelo, waarna het publiek hun route kan vervolgen langs verschillende (muziek)cafés.

In Metropool treedt om 21:15 uur King Of The World op tijdens de Blues Night Hengelo 2024. Koop via de roze ticketbutton hierboven een passe-partout ticket, hiermee krijg je toegang tot alle deelnemende locaties van de Blues Night Hengelo.

King of the World
King of the World, al meer dan tien jaar een begrip in de Nederlandse muziekscene, biedt Blues Rhythm and Roots van het hoogste niveau. Met een nieuwe studio-CD (release 1 oktober 2024), waarop speciale gasten Matt Schofield, Shirma Rouse & Christine Tambakis meedoen, zijn de heren van King of the World vastbesloten om hun reputatie als de hardst werkende band van Nederland opnieuw waar te maken.

Na de oprichting in 2012 werd de band al snel bestempeld als een 'supergroep' vanwege de rijke muzikale geschiedenis van de bandleden, waaronder Snowy White, Matt Schofield, Cuby & the Blizzards en anderen. Nu, twaalf jaar later, blijft King of the World deze titel meer dan waardig en heeft de band niets aan energie, drive en creativiteit ingeboet. Met de Belgische gitaarvirtuoos Stef Delbaere en zanger/drummer Marlon Pichel heeft de band zichzelf opnieuw uitgevonden en staat voor kwalitatieve roots, rhythm & blues met een diversiteit aan vocale hoogstandjes.

De band heeft zowel in de studio als op het podium een dijk van een reputatie opgebouwd en heeft lovende reacties ontvangen voor hun zes eerdere albums en vele shows, waaronder op het North Sea Jazz Festival, Ribs 'n Blues, Vienna Spring Blues Festival, Paradiso, en andere Nederlandse poptempels. Bovendien heeft de band talloze Blues Awards ontvangen, waaronder voor beste toetsenist, beste drummer, beste bassist (3x), beste gitarist en beste band. Gitarist Magazine rekent Stef Delbaere tot de top van de beste blues/rock gitaristen uit de Benelux. King of the World was meerdere malen te zien en te horen in TV- en radioshows, waaronder Vrije Geluiden (TV), Pauw en Witteman (TV 2x), Derksen on the Road (TV), Jongens van het Noorden (TV), Spijkers met Koppen (radio) en TROS-muziekcafé́ (radio).

Op de nieuwe CD is een nieuw bandgeluid te horen met meer plaats voor de vocale kwaliteiten van de bandleden, waarbij zanger/drummer/componist Marlon Pichel een steeds grotere rol inneemt. Op 11 oktober is King of the World te zien in Metropool tijdens de Blues Night Hengelo!


vr 11 okt 2024
Blues Night Hengelo
met King Of The World in Metropool

€15,00(vvk)

Avondkassa € 17,50
Bekijk ticketinformatie

Koop nu je ticket!

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!