Menu
Bruut!
do 25 apr 2024
Bruut!
Cosmic moods for the dancefloor

Dat BRUUT! al jaren alle mogelijke genres uit de popencyclopedie in hun muziek verwerkt is een publiek geheim. Na het dansbare album Zest (Excelsior Recordings, 2022) komen ze terug met meer. En hoe!

Sinds 2012 laat dit strak in het pak zittende combo mensen van Nederland tot Japan en van Burkina Faso tot Zuid – Afrika dansen op hun “Superjazz”: een aanstekelijke mix van uiteraard jazz maar ook surfrock, boogaloo, hardrock en afrobeat. Bruut! bewijst album na album en concert na concert dat jazz gemaakt is om op te dansen en de bewijsdrang en ambitie blijft onverminderd groot.

In het voorjaar van 2024 verschijnt hun nieuwe album ‘Machine’. Door de vermenging van breakbeat, techno en afrobeat te combineren met hun imponerende virtuositeit bouwt het viertal ieder podium moeiteloos om tot een alternatieve nachtclub in Manchester halverwege de jaren ’90, waar de invloed van The Chemical Brothers en Trentemøller vermengd wordt met de sound van Oost-Duitse orgels en goedkope speelgoed synthesizers.

Welke ‘jazzband’ kan dat nu zeggen? Cosmic moods for the dancefloor op 25 april in Enschede!


do 25 apr 2024
Bruut!
Cosmic moods for the dancefloor

Gerelateerde events