Menu
Chuck Prophet
vr 29 nov 2024
Chuck Prophet
De Amerikaanse singer-songwriter komt met zijn nieuwe album naar Hengelo

Chuck Prophet komt op 29 november naar Hengelo om onder andere zijn nieuwe album te laten horen. Hij brak solo door met de hit No Other Love en toerde daarna de hele wereld over.

Prophet, bekend van de band Green On Red, treedt al veertig jaar op in Europa en het Verenigd Koninkrijk met zijn unieke mix van alt-country, folk, blues, powerpop en Brill Building-klassiekers. Hij brak in 2002 solo door en trad onder andere op in het voorprogramma van Lucinda Williams. In oktober verschijnt zijn nieuwe album en keert hij terug met een band voor een volledige Europese en UK-tour.

Zijn muziekcarrière begon ruim 40 jaar geleden. Met de band Green On Red toerde hij door Europa en de UK met maar liefst zes albums en stond hij op grote podia en festivals. In 1992 ging de band uit elkaar, waarna Chuck solo door ging. In de jaren die volgen brengt hij diverse albums uit, onder andere in samenwerking met artiesten als Lucinda Williams, Aimee Mann, Cake, Alejandro Escovedo en Jonathan Richman. Bruce Springsteen, Ryan Adams, Solomon Burke en Heart hebben zijn nummers gecoverd, waarvan de opnames in vele films en tv-series zijn gebruikt.

vr 29 nov 2024
Chuck Prophet
De Amerikaanse singer-songwriter komt met zijn nieuwe album naar Hengelo

€24,50(vvk)

Avondkassa € 27,50
Bekijk ticketinformatie

Koop nu je ticket!

Gerelateerde events