Menu
za 22 sep 2018
CLASSSH
Orkest van het Oosten
Klassiek in je smoel

Tijdens CLASSSH kieperen we alle clichés, regels en vooroordelen over klassieke muziek uit de concertzaal. Het concept bestaat altijd uit de ingrediënten: symfonieorkest, dirigent, symfonisch muziekwerk, concertzaal en dj/host. Aan artistieke kwaliteit wordt nooit getornd, aan ouderwetse muziekmores volop!

Van het orkest maken we een band, van de dirigent een frontman. De pantalon gaat uit, de spijkerbroek of trainer gaat aan en de galajurk wordt verwisseld voor een minirok. CLASSSH laat klassiek knallen!

Klassiek in de club dus

We kunnen gerust stellen dat klassiek het oudste muziekgenre aller tijden is. Door de eeuwen heen bezochten miljoenen mensen een klassiek concert. Muziek met eeuwigheidswaarde dus! Zonder klassieke muziek geen rock ’n roll, soul, blues, hiphop, jazz en dance.

Dance hoor je vanavond ook, want Basic Grooves’ Bas Amro draait voor en na het orkest. En tijdens het concert is hij als host de schakel tussen orkest en publiek. En jij? Jij bent een essentieel onderdeel van de hele avond! Neem plaats waar je wilt: aan de bar die natuurlijk gewoon geopend is, op het podium of naast de blazerssectie. Jij maakt, als bezoeker, Classsh tot wat het gaat worden!

De band van vanavond is het Orkest Van Het Oosten, frontman is Ed Spanjaard en de setlist bestaat uit de Symfonie in D van Cesar Frank die je kan kennen van de straat.

Cesar Frank staat tot 1888 bekend als brave Belg, maar brengt daar met Symfonie in D radicaal verandering. Zijn jonge minnares dient als muze voor de symfonie die voor die tijd ongehoord, rebels en als schokkend kan worden beschouwd. Zijn vrouw vindt het stuk veel te sensueel en hartstochtelijk. Maar ja, zij is die was dan ook stinkjaloers op Francks veel jongere minnares. Hoe dan ook, De passie spat inderdaad van het stuk, in alle soorten en maten. Zeventig orkestmusici ranselen en aaien hun instrumenten zoals Franck het wil. De strijkers zoemen en ronken, de blazers glanzen en knetteren. Maak het mee en laat je inpakken door de passie van Franck. .

CLASSSH is een samenwerking tussen Orkest van het Oosten, Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en Metropool.

za 22 sep 2018
CLASSSH
Orkest van het Oosten

Gerelateerde events