Menu
Pieter de Graaf
vr 25 okt 2024
Pieter de Graaf
Rustige pianocomposities worden gecombineerd met elektronische en opzwepende stukken

Pieter de Graaf is een talentvolle pianist, componist en producer. Hij heeft door de jaren heen een indrukwekkende muzikale reis afgelegd. Zo speelde hij in diverse bands en orkesten, stond hij op Mysteryland en ADE én componeerde hij voor films en documentaires. Met zijn nieuwe project 'Day & Night, a Tapestry of Life' onderzoekt de artiest de uitersten van zijn emoties. Op vrijdag 25 oktober komt Pieter de Graaf met het project naar Concordia in Enschede.

'Day & Night’ is een uniek project. Met 'Day' stort Pieter zich op rustige pianocomposities, terwijl 'Night' elektronische en opzwepende stukken bevat. Deze muzikale dualiteit vormt samen een harmonieus weefsel dat zowel overdag als 's nachts beluisterd kan worden.

Als getraind jazzpianist op het conservatorium overstijgt Pieter grenzen tussen genres: van klassiek tot jazz en van pop tot hiphop en zelfs wereldmuziek. Hij benut de piano op onconventionele wijze. Rubberen hamers gebruikt hij voor diepe kick drum geluiden, chopsticks voor percussieve elementen, tape op de snaren en doeken tussen de snaren om het geluid te bewerken. Daarnaast gebruikt hij van alles om bij te dragen aan de sonische verrijking van zijn muziek: van wijnflessen, ruitenwissers, bromtollen en zijn stem tot analoge en digitale synthesizers. 

Op 25 oktober zal Pieter de Graaf in Concordia het geluidsspectrum doorkruisen, variërend van stille introspectie tot momenten van vurige intensiteit. Ondanks deze diversiteit blijft Pieters muziek verbonden door een consistente rode draad. Pieter staat bekend om zijn toewijding aan artistieke vrijheid, waarbij hij geen concessies doet. En de rode draad binnen zijn muziek? Dat is niemand minder dan Pieter zelf.

vr 25 okt 2024
Pieter de Graaf
Rustige pianocomposities worden gecombineerd met elektronische en opzwepende stukken

€22,50(vvk)

Avondkassa € 0,00
Bekijk ticketinformatie

Koop nu je ticket!

Gerelateerde events