Menu
za 09 feb 2019
De Kift
De Kift speelt Top 30
TOP 30!

Feesten, feesten, feesten! In dit jubileumjaar doet De Kift er nog een schepje bovenop. En niet alleen, maar samen met haar trouwe publiek dat eerder dit jaar hun vijf favoriete liedjes van De Kift kozen. Van alle 190 nummers die De Kift maakte ontstond een TOP30: dertig jaar tomeloze energie, weemoed, intimiteit en euforie, met liedteksten die zijn samengesteld uit de wereldliteratuur.

Uit deze keuze van het publiek is de De Kift Top 30 samengesteld. Deze wordt tijdens het jubileumjaar live gespeeld. De jubilaris heeft er zin in.

Wat is De Kift

De Kift is een veelkoppige, poëtische fanfare-punkband. Vol tomeloze energie, intimiteit, weemoed en euforie. Met daarnaast een danige dosis gecontroleerde chaos, zowel op de plaat als op het podium. Een megamooie mix van magnetizerende muziek. Met Nederlandstalige liedteksten die zijn samengesteld uit de wereldliteratuur. De Kift bracht sinds de oprichting in 1988 tien studioalbums uit, werkte mee aan verschillende theater-, film- en samenwerkingsprojecten, schrijft muziek voor film en televisie en toert met shows in binnen- en buitenland. Op de prominente website van Pitchfork refereerde Franz Ferdinand aan een recent optreden van De Kift samen met Rats On Rafts als “de beste act die we ooit op een festival hebben gezien”. Vanavond niet op een festival en zonder Rats On Rafts maar desondanks bloedstollend: de TOP 30 van DE KIFT!

Wie is De Kift

De Kift wordt vaak gezien als een grote familie: met Ferry Heijne als zingende en blazende frontman, neef Pim op gitaar en broer Marco als muzikale manus-van-alles (zang, percussie, autoharp, steeldrums, toetsen). Vader Jan speelde tot 2015 trompet en moeder An deed jarenlang de merchandise. Drummer Wim ter Weele is weliswaar geen familie, maar staat samen met Ferry als medeoprichter en artistiek leider van De Kift vanaf het prilste begin in de muzikale en organisatorische basis. Daarnaast is Wim verantwoordelijk voor de decors en de vormgeving van alle handgemaakte, bijzondere albumverpakkingen.

Wie zijn De Kift

Ferry Heijne (zang, trompet, gitaar, bastuba, bariton, trombone)
Wim ter Weele (drums, zang)
Mathijs Houwink (basgitaar)
Pim Heijne (gitaar)
Frank van den Bos (keyboard, accordeon, zang, autoharp)
Lot Vandekeybus (bastuba, trombone, zang)
Saskia Meijs (altviool)
Eilidh Martin (cello)
Roos Janssens (baritonsax)
Marco Heijne (zang, steeldrum, drums)
Patrick Votrian (bastuba, trombone, bariton)
Han Hulscher (trompet)

za 09 feb 2019
De Kift
De Kift speelt Top 30

Gerelateerde events