Menu
De Toegift
za 25 nov 2023
De Toegift
Nederlandstalige indie met invloeden uit jazz
Support: Puntjudith


De Zeeuwse band De Toegift lijkt met haar debuutalbum misschien wel het medicijn in handen te hebben tegen The Dutch Disease, die in sommige gevallen hardnekkiger lijkt dan een wereldwijde pandemie. Het idee achter hun fraaie debuut is dan ook dat ze zichzelf voorstellen als de band waar je nietsvermoedend tegen aanloopt in een willekeurige kroeg. Wel een band die zo goed is dat alle geroezemoes verstomd en met het materiaal dat op hun album staat lukt dat moeiteloos.

De Toegift combineert de werelden van eigentaalse poëzie en hedendaagse indie muziek tot datgene wat ze het liefst zelf maken: Nederlandstalige indie met invloeden uit jazz. Altijd op zoek naar experiment, authenticiteit en het perfecte lied, speelt de Zeeuwse band met thema’s over tijd en nostalgie.
Ze staan inmiddels bekend als ‘de band die alle rumoerige zalen en café’s stil kreeg tijdens de Popronde’ en ook op Noorderslag wisten ze die reputatie waar te maken; in de top 25 van 3voor12 eindigde De Toegift op nummer één. OOR en Parool noemden hun show als hoogtepunt. Wij ook en jij laat dit concert ook zeker hoog in je eindlijst eindigen. Mond dicht, stil genieten en versteld staan van De Toegift in Hengelo op 25 november. Wel hard klappen!Support: Puntjudith
Puntjudith maakt expressieve, Nederlandstalige elektronische popmuziek. Met rauwe sounds, zware beats en pulserende bassen creëert ze een energieke liveperformance en zingt ze over zowel persoonlijke als existentiële thema's. Ze mixt film, dans, mode en muziek en werkt samen met een groot team van jonge creatieven om een immersieve visuele wereld te bouwen rond haar alternatieve indie-pop tracks.

Haar EP Lawines kwam in oktober 2022 uit via PIAS. Deze werd gelijktijdig uitgebracht met een nieuwe multidisciplinaire film die in première ging op het Nederlands Filmfestival en wordt vertoond tijdens onder andere ADE en Fashionclash en online in première ging bij de Focus Knack.

Haar debuut EP Snelweg (2021) werd gedraaid op verschillende radiostations in België (Radio 1, StuBru) en Nederland (3voor12, Kink). Ze toerde als OOR talent 2021 met Popronde door Nederland en stond in het voorprogramma van artiesten als Weval en Aafke Romeijn.

za 25 nov 2023
De Toegift
Nederlandstalige indie met invloeden uit jazz
Support: Puntjudith

Gerelateerde events