Menu
Dylan Leblanc
wo 22 nov 2023
Dylan Leblanc
Dylan LeBlanc switcht moeiteloos tussen ingetogen pracht en uitbundige praal.
Support: Jesse Roper


Op twintig jarige leeftijd brengt Dylan LeBlanc zijn debuut uit en dat is nog rijkelijk laat als je bedenkt dat deze singer-songwriter al begon met schrijven en componeren toen hij elf jaar was. Dat is jong maar in de vorm van vader James LeBlanc, alleskunner en geliefd muzikant en schrijver uit Muscle Shoals, Alabama, heeft Dylan een uitstekend voorbeeld en goed voorbeeld doet goed volgen zeggen ze.

Dat klopt zeker in het geval van Dylan die muzikaal gezien graag de randjes op zoekt maar vooral ook trouw blijft aan een traditionele roots sound. Gezien de uitgesproken wijsheid en levensjaren in zijn stem is het geen verrassing dat LeBlanc ontberingen heeft gekend, maar hij is een lichtend voorbeeld van wat voor moois er voortkomt uit doorzettingsvermogen. LeBlancs vasthoudendheid heeft zich ruimschoots uitbetaald, wat hem naar een platencontract met ATO Records heeft geleid, het veelgeprezen 'Renegade' in 2019 heeft uitgebracht en nu 'Coyote', waarvan LeBlanc zegt dat het "de plaat is die hij altijd al heeft willen maken".

Het leidt ook tot optredens wereldwijd. Daarbij weet hij telkens weer het publiek voor zich te winnen Ên te raken met zijn zang en spel waarbij uitbundigheid en ingetogenheid hand in hand gaan. Dat zal op 22 november in Hengelo geen uitzondering zijn.

Support: Jesse Roper
Jesse Roper maakt moderne blues met soul en indie invloeden waarbij zijn grootse gitaarspel een enorme troef is en een prettige aanvulling op zijn aangename stemgeluid. Dat hij geweldig overweg kan met de zes snaren valt ook grootheden als Booker T, Colin James en Beth Hart op bij wie hij allemaal speelt. Eens support die zeker in de smaak valt bij liefhebbers van JJ Cale, The Teskey Brothers en natuurlijk Dylan LeBlanc.

wo 22 nov 2023
Dylan Leblanc
Dylan LeBlanc switcht moeiteloos tussen ingetogen pracht en uitbundige praal.
Support: Jesse Roper

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!