Menu
Elephant
za 26 nov 2022
Uitverkocht
Elephant
Zonnige melancholie in majeur verpakt in onweerstaanbare gitaarmelodieën
Support: Géonne Hartman

Voor ieder decennium een band George Harrison-adepten, verlegen jongens, lang en ietwat klungelig, die halsstarrig democratisch het ene na het andere onweerstaanbare gitaarmelodietje uit de kreukelige bandshirtmouwen schudden. In navolging van The Feelies, Teenage Fanclub, en Real Estate zou dat voor de jaren twintig zomaar Elephant kunnen zijn. Zonnige melancholie in majeur. Dat is het geluid van de vier-koppige Rotterdamse indieband Elephant. De band wordt geboren in een jaar waarin een virus de muziekwereld knock-out slaat. Tegen beter weten in, maar met volle overgave stort Elephant zich op het schrijven van hun liedjes. Ze trekken zich terug in hun studio in de kassen onder de rook van Rotterdam, tussen de paksoi en de Chinese kool.

Elephant overtuigt met hun eigenzinnige aanpak, sound en songs en ze worden getekend op het illustere platenlabel Excelsior Recordings. Begin 2022 maakt Elephant indruk met hun sessie op Noorderslag en niet veel later verschijnt hun debuutalbum ‘Big Thing’, opgenomen in samenwerking met Pablo van de Poel (DeWolff). Het album wordt unaniem lovend ontvangen, een greep uit de reacties: “Een wonderschoon album” (De Volkskrant ****), “Spectaculair in zijn eenvoud” (OOR), “Een debuutplaat waar alles aan klopt, alle liedjes raak” (3voor12), “Kalm, warm, hoopvol en gemoedelijk” (NRC ****).

Niet voor niets wordt Elephant getipt als de nieuwe indiepopband die zomaar eens het verschil kan maken de komende jaren. Mooi dus dat ze te zien zijn op 26 november in Hengelo!

Support: Géonne Hartman
Géonne imponeert met haar stem en haar liedjes die je haast dwingen om te luisteren. Niet raar dus dat haar singles werden opgepikt door 3VOOR12 en al helemaal niet raar dat ze een mooi debuut heeft gemaakt in de vorm van He Went To The Sea onder productionele supervisie van Tessa Rose Jackson (Someone). Een plaat vol catchy indiefolk die je na haar optreden in de support van Elephant ook gewoon even mee moet nemen. Luister hieronder waarom en mis Géonne Hartman niet!

za 26 nov 2022
Uitverkocht
Elephant
Zonnige melancholie in majeur verpakt in onweerstaanbare gitaarmelodieën
Support: Géonne Hartman

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!