Menu
Fokko
za 28 okt 2023
Fokko
Een portie gecultiveerde lulligheid op een bedje van oorwurmen, afgetoefd met een klodder gitaargeweld. RAWK!
Support: Jetlag Jenny


Fokko is een Nederrockband rond songwriter Fokko Mellema, die zijn relationele onvermogens graag serveert met een portie gecultiveerde lulligheid op een bedje van oorwurmen, afgetoefd met een klodder gitaargeweld. Even prakken. Voila! Fokko.

Sinds zijn eerste zelfgeschreven liedje in groep 7 over een dode hond gebruikt Fokko Mellema muziek om zijn problemen van zich af te schrijven. Na jaren warmdraaien met punky rockbands Jeremy’s en Want Want, brengt Fokko in 2014 en 2015 onder zijn eigen naam akoestische EP’s uit (FOKKO I, II en III), ondersteund door een Poprondetour en tal van huiskameroptredens. Maar de gitaarmuur laat niet lang op zich wachten; in 2019 verschijnt Stadaarnietzodoeiets, de plaat waarop Fokko zijn powerpopsound opnieuw uitvindt, met behulp van een nieuwe band en producer Guido Aalbers.

De pakkende melodieën kunnen nu leunen op een fijn dichtgetimmerde gitaarmuur, vol echo’s van 90’s rockbands zoals Weezer en het vroegere werk van Green Day. Die lijn wordt in 2022 doorgetrokken met EP FF, en singles Goeroe (2019), KTLL (2020), Karin Heeft Geen Corona (2021) en Ding Dong Ding Dong (2022) genieten landelijke airplay. Er volgen headlinetours langs de bekende poptempels waarin Fokko zich ontpopt als een energieke rockband vol publieksinteractie en droge humor. Ondertussen heeft radiozender KINK Fokko geadopteerd als huisband – elke Fokko single krijgt z’n eigen KINKstartjingle.

In 2023 zet Fokko dezelfde lijn door met single Life Coach, waarin Fokko een beetje met zich zelf in de knoop zit, en op 17 mei de power ballad Mijn Hond Is Dood: Fokko’s eindelijk afgeschreven eerste liedje van toen hij elf jaar oud was. Allemaal te horen op 28 oktober in Hengelo!

Support: Jetlag Jenny
Energieke, catchy pop punk, met thema’s als gebroken harten, eenzame nachten en nostalgische herinneringen. Dat is Jetlag Jenny in een notendop. De viermansformatie is hard op weg dé nieuwe poppunk sensatie van Nederland te worden.

In 2022 brachten de heren al verscheidene nieuwe singles uit, inclusief airplay op KINK, waarna op 7 april 2023 debuutalbum 'Loser When It Comes To Love’ het levenslicht zag. De release werd gevierd met een uitverkochte show in Hedon Zwolle. Daarnaast speelden ze o.a. een support show voor De Dijk in een uitverkocht TivoliVredenburg en op de Pinguin Radio Showcase tijdens Eurosonic 2023. Dit maakt Jetlag Jenny een band om in de gaten te houden en daar kan je als bezoeker van het concert van Fokko vandaag mee beginnen want ze staan in de support op 28 oktober!

za 28 okt 2023
Fokko
Een portie gecultiveerde lulligheid op een bedje van oorwurmen, afgetoefd met een klodder gitaargeweld. RAWK!
Support: Jetlag Jenny

Gerelateerde events