Menu
Johan
za 16 nov 2024
Johan


JOHAN is er weer. Na een time-out, waarin veel - en ook weer niks - gebeurde, keert de indiepowerpopband terug. Met een nieuw album 'The Great Vacation' in het kielzog, dat begin dit jaar is uitgekomen. 

'The Great Vacation' is het meest avontuurlijke album van JOHAN tot nu toe. Dertien gloednieuwe songs, die zich moeiteloos nestelen tussen klassiekers als 'Pergola', 'Tumble and Fall', 'Oceans' en 'About Time'. De plaat kwam tot stand in een periode dat alles stil lag. Corona, de lockdowns, je kent het verhaal. Een gedwongen pauze die het dagelijks leven onderbrak, maar uiteindelijk een grotere sleur werd dan het leven dat we daarvoor kenden.“You long for something new, a different point of view”, zingt frontman Jacob de Greeuw daarover.


“Als je niet beweegt en maar lang genoeg naar één punt staart, wordt de werkelijkheid vanzelf hallucinant”, zegt De Greeuw. Daar gaat onder meer het nummer 'Cincinnati' over, waarin droombeelden een koortsig narratief vormen dat moeilijk te doorgronden is, maar in alles uitstraalt dat iemand op zijn laatste benen loopt. “Een lichte paranoia maakt zich op een gegeven moment van je meester.”

Op 'So It Goes' klinkt het verlangen naar simpeler tijden, tijden van “[...] joy and peace of mind and fun”. Tussen de vier muren van je eigen huis komen er na verloop van tijd vanzelf allerlei vragen naar boven. Vragen waar je vaker niet dan wel een antwoord op lijkt te kunnen formuleren. Het heeft De Greeuw beziggehouden, zoveel is duidelijk. 

JOHAN vangt op het nieuwe album op indrukwekkende wijze het gevoel en de mindset van een tijd waarin de muziek een van de weinige manieren was om te ontsnappen naar the great outdoors.

Met een tweedelige clubtour in voor- en najaar van 2024 in het verschiet, is JOHAN klaar voor het komende festivalseizoen. Op 16 november is de band te zien in Hengelo! 


za 16 nov 2024
Johan

€30,00(vvk)

Avondkassa € 33,00
Bekijk ticketinformatie

Koop nu je ticket!

Gerelateerde events