Menu
Laatste kaarten
24
do jun

Fokko

Live concert met beperkt aantal plaatsen en thuis gratis te volgen via de live stream

24
do jun
Fokko
Live concert met beperkt aantal plaatsen en thuis gratis te volgen via de live stream
Laatste kaartenDit evenement is een SAFE SHOW - geniet onbezorgd en veilig van live muziek!Fokko
Sinds zijn eerste zelfgeschreven liedje in groep 7 over een dode hond gebruikt Fokko Mellema muziek om zijn problemen van zich af te schrijven. Fokko’s muzikale loopbaan begint op zijn zeventiende als songwriter/gitarist van punkrockband Jeremy’s. Na een TMF award en optredens op o.a. Lowlands en Zwarte Cross gooit Fokko het over een andere boeg met collegerockband Want Want, waar hij zelf in zingt en alle teksten in het Nederlands zijn. Muzikale held Daniël Lohues produceert het debuut Mijn Meisje Vindt Me Leuk Zoals Ik Ben (2011) en de band scoort een culthit met Kip Paard Koe.

Na Want Want tourt Fokko onder zijn eigen naam van huiskamer naar huiskamer en brengt hij drie akoestische ep’s uit. Maar de gitaarmuur laat niet lang op zich wachten; in 2019 verschijnt Stadaarnietzodoeiets, de plaat waarop Fokko zijn powerpopsound opnieuw uitvindt, met behulp van een nieuwe band en producer Guido Aalbers. Goeroe met Aafke Romeijn wordt een heuse culthit en krijgt airplay op o.a. KINK en 3FM. De popronde wordt platgespeeld en in juni gaat Fokko eens flink op het nineties-orgel met een pixal art clip van Wendy, vol game(boy)referenties. Begin 2020 pakt nakomertje KTLL (u mag een klinker kopen) wat airplay mee op KINK en 3FM voor het meedoet aan de globale impasse. Tot Karin! Dat is nu.

Karin Heeft Geen Corona ligt in het verlengde van Fokko’s debuut Stadaarnietzodoeiets (2019); pakkend, eigen en in je gezicht, als de Nederlandse achterneef van Weezer of een ongemakkelijke neefje van de Heideroosjes. Maar vooral gewoon als Fokko, een lichtelijk gefrustreerde dertiger die zich opwindt en zijn gitaar pakt. Dan gaat het bijvoorbeeld over exen van exen (KTLL), niet vooruit komen (Stadaarnietzodoeiets) of jezelf zoeken op Bali (Goeroe). En nu Karin. Die zegt dat ze corona heeft. Maar ze heeft geen corona.

Livestream
De livestream van MetroTV is te volgen via ons YouTubekanaal en Facebookpagina. Ondervind je problemen met de verbinding dan kun je de uitzending bekijken op de pagina van MetroTV. De stream wordt enkele minuten voor aanvangstijd vanzelf zichtbaar. Uitzending gemist en terugkijken? Dat kan ook via ons YouTube kanaal. Abonneren? Vinden we leuk!

24
do jun
Fokko
Live concert met beperkt aantal plaatsen en thuis gratis te volgen via de live stream

Gerelateerde events

Deze site gebruikt cookies, kies hier welke u wilt accepteren.

Geavanceerd

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Inschrijven

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!