Menu
Frank Boeijen
do 10 okt 2024
Frank Boeijen
De pionier van de Nederlandse popmuziek brengt een mix van hits en recent werk

Frank Boeijen, de pionier van de Nederlandse popmuziek, zal op donderdag 10 oktober een concert geven in Hengelo. Boeijen werd in 1957 geboren in Nijmegen. Hij groeide op in een muzikaal gezin en ontwikkelde daardoor al vroeg een passie voor muziek. Zijn doorbraak kwam met het oprichten van de succesvolle Frank Boeijen Groep. In de beginjaren worstelde de artiest met zijn identiteit en zijn plaats in de wereld, wat tot uiting kwam in zijn muziek. De Frank Boeijen Groep bracht verschillende albums uit. Hieruit kwamen hits voort als Kronenburgpark en Zwart Wit.

In de jaren negentig besloot Frank Boeijen solo verder te gaan. Hij bleef productief en bracht nog meer dan vijfhonderd nummers en dertig studioalbums uit. Boeijen experimenteerde met verschillende stijlen en samenwerkingen, waaronder enkele Engelstalige albums en samenwerkingen met andere artiesten zoals Liesbeth List en Mathilde Santing.

Frank Boeijen is ook actief als tekstschrijver en componist. Zijn nummers gaan vaak over persoonlijke thema's en maatschappelijke kwesties. Hij ontving verschillende prijzen en erkenningen voor zijn bijdragen aan de Nederlandse muziek, waaronder meerdere Edisons. Vandaag de dag kiest Frank Boeijen voor een meer ingetogen benadering, met kleinere en intiemere optredens.

Dit najaar treedt Frank samen met zijn band op in een aantal poppodia in Nederland en Belgiรซ. Met zijn muzikale kompanen Stef de Hond (toetsen), Peter van Benthem (gitaar), Ger Hoeijmakers (gitaar), Mark Stoop (drums) en Charles Nagtzaam (bas), zal hij je meenemen op een muzikale reis door de tijd. Het concert op 10 oktober in Hengelo wordt een mix van hits en recent werk.


do 10 okt 2024
Frank Boeijen
De pionier van de Nederlandse popmuziek brengt een mix van hits en recent werk

€29,50(vvk)

Avondkassa € 32,50
Bekijk ticketinformatie

Koop nu je ticket!

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!