Menu
Grey Daze
za 04 mei 2024
Uitverkocht
Grey Daze
Featuring the Music of Chester Bennington
Support: Ilaender 


20:30 uur Zaal open
21:00 uur ILÆNDER 
22:15 uur Grey Daze 

Grey Daze, de jeugdband van de overleden Chester Bennington, voormalig zanger van de wereldberoemde band Linkin Park, geeft op 4 mei een exclusief concert bij Metropool Hengelo, nadat de Enschedese Rob de band een onderkomen aanbiedt.

In 2017 overleed de zanger van de wereldberoemde band Linkin Park. Vlak voor zijn dood had hij de voormalige bandleden van zijn jeugdband Grey Daze, Drummer Sean Dowdell, bassist Mace Beyers en gitarist Christin Davis, uitgenodigd voor een reünie. Dat is er helaas nooit van gekomen. Maar uit de droevige gebeurtenis bloeide ook iets moois voort. De band kwam weer samen, speelde muziek en bracht een bijzonder album uit gezamenlijk met de nabestaanden van Bennington, genaamd ‘Amends’ (2020).

De band komt in 2024 onder begeleiding van zanger Cris Hodges voor een tour naar Europa, genaamd ‘For you Chester’. Ze spelen in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland en zouden in eerste instantie Nederland overslaan. Een gemiste kans, maar nu wil het toeval dat de Enschedese Rob bevriend is met één van de bandleden en hen een onderkomen heeft aangeboden om voor de tour te kunnen acclimatiseren en vooraf te kunnen rehearsen.

In het album ‘Amends’ is de originele zang van Bennington gecombineerd met opnieuw opgenomen instrumentatie. Dit speciale album werd goed ontvangen door het publiek bij de release en veroverde een plek in de Billboard 200 op nummer 75. Ook na de release van het album ‘Amends’ bleef de band muziek maken en in 2022 brachten ze zelfs een tweede album uit ‘The Phoenix’. Ook dit keer met de originele zang van Bennington. Het album bestaat uit verschillende singles, die onder andere met de dochters van Bennington (Lily en Lila) en wereldberoemde artiesten als Dave Navarro (Jane's Addiction) en Richard Patrick (Filter) zijn opgenomen.

Op 4 mei komt de band voor een exclusief en kleinschalig concert naar Metropool Hengelo! 


Support: Ilaender 
Grey Daze komt op 4 mei niet alleen naar Hengelo. ILÆNDER, een opvallende nieuwe metalband uit het oosten van het land, is aangekondigd als support act. Geïnspireerd door Deftones en doordrenkt met de krachtige riffs van het nu-metal-tijdperk, biedt ILÆNDER een unieke sonische ervaring. Luisteraars worden meegenomen op een reis door intense emoties en muzikale nostalgie.

Met een line-up bestaande uit vijf getalenteerde muzikanten, waaronder Martin Duve (Ten Times A Million), Frank te Riet (Cryptosis), Karel Lenferink, Michiel Toenink (beiden in No Gods, No Masters) en Oscar Persijn (SCRUM), belooft ILÆNDER een onvergetelijke toevoeging te zijn aan het concert van Grey Daze.

za 04 mei 2024
Uitverkocht
Grey Daze
Featuring the Music of Chester Bennington
Support: Ilaender 

Gerelateerde events