Menu
Jimmy Diamond
vr 14 apr 2023
Jimmy Diamond
Support: Luke Christoffel

Jimmy Diamond vervoert ons naar de americana en roots rock van de seventies die geinjecteerd is met hedendaagse indie rock. Muziek die langs rauw gitaarwerk en pedal steel een episch geluid van een nieuwe morgen vertegenwoordigd. 

De leden van Jimmy Diamond vormen de Europese linker- en rechterhanden van Tim Showalter’s Strand of Oaks. Als Jimmy Diamond staan ze op eigen benen, maar stroomt er een soortgelijk DNA door de muzikale bloedbanen. In het najaar van 2021 verscheen ‘Common Sense // Commotion’ die de weg baande voor hun eigenzinnige versie van americana-indie-rootsrock.

Vergaande plannen voor verdere releases moeten een gevolg gaan krijgen in 2022, waarbij wordt samengewerkt met onder andere Timothy Showalter (Strand of Oaks), producer Kevin Ratterman (My Morning Jacket, Madrugada, Emma Ruth Rundle) en Excelsior Recordings. Fans van Jim James, Ray LaMontagne, Richard Swift zullen de eigenzinnige sound van Jimmy Diamond zeker waarderen.


Support: Luke Christoffel
In de afgelopen jaren deelde de uit Enschede afkomstige singer/songwriter Luke Christoffel het podium met grote namen, zoals Blackberry Smoke (USA), Toy Dolls (UK), Danny Vera en onze eigen Vandenberg’s Moonkings. Jarenlang reisde deze 31-jarige frontman met zijn band The Road Home Europa af voor honderden optredens. Momenteel maakt Luke furore als drummer in de band met zijn broers The Bad Desires, welke in het najaar het podium gaan betreden. Houd ze in de gaten!

Blijvend gekleed in zijn kenmerkende, leren jas ruilt Luke dit keer zijn rock ’n roll-band in voor een akoestische gitaar. Met zijn gebroken, pure stem geeft hij de luisteraar een rondleiding door zijn gedachten. “Ik schrijf mijn songs zelf. Ze gaan vaak over kwetsbare onderwerpen, die ik persoonlijk heb meegemaakt, maar ook waar anderen zich in kunnen vinden of verplaatsen, zoals het hebben van een gebroken hart, zelfacceptatie, verleidingen en verlangen. Elvis Costello, Johnny Cash, Butch Walker en Kris Kristofferson behoren tot zijn grote inspiratiebronnen, die je ook terug kan horen in zijn songs. Luke Christoffel is helemaal klaar om zijn naam op de kaart te zetten, en dat is precies wat hij gaat doen, te beginnen vanavond als hij de support verzorgd bij Jimmy Diamond.

vr 14 apr 2023
Jimmy Diamond
Support: Luke Christoffel

Gerelateerde events