Menu
Manfred Mann's Earth Band
vr 26 apr 2024
Manfred Mann's Earth Band
Constante kwaliteit en vakmanschap vormen de basis van een grandioos oeuvre dat je deze avond live hoort.


Manfred Mann heeft in zijn langdurende carrière alle modegrillen, hypes en korte en langdurige stromingen overleefd en waar nodig heeft de componist en keyboardspeler zijn geluid vernieuwd en aangepast aan de wensen van het publiek en de tijd. Het beste voorbeeld daarvan is ongetwijfeld Manfred Mann’s Earth Band. Met deze band richt hij zich vanaf begin jaren 70 op rock en maakt hij inventief gebruik van de dan in opkomst zijnde moog synthesizer dat destijds zorgt voor een inventief en innoverend geluid. Progrockers avant la lettre!

Nadat hij in de jaren 60 al flinke successen viert en wereldhits scoort onder zijn eigen naam ontworstelt hij zich met de Earth Band aan het drie minuten popsong idioom en met succes. Er zijn onvergetelijke hits in de vorm van Blinded By The Light (Springsteen) en Davy’s On The Road Again (Robbie Robertson/John simon). Hij heeft een neus voor nummers van anderen die hij op geheel eigen wijze met de MMEB naar zijn eigen hand weet te zetten zoals al eerder bleek middels hits als 'Do Wah Diddy Diddy' , 'Just Like A Woman', ‘Mighty Quinn' (Bob Dylan) and 'Pretty Flamingo'.

Constante kwaliteit en vakmanschap vormen de basis van een grote groep fans die de Zuid-Afrikaanse toetsenist en zijn band trouw volgen. Een nieuwe generatie komt in aanraking met zijn songs door de waardering die acts als The Prodigy, Massive Attack, Drake, Bertus Staigerpaip en Kanye West tonen door de MMEB te sampelen of te coveren.

Manfred Mann heeft als leider en naamgever van de Earth Band duizenden kilometers gemaakt maar voor zover wij kunnen nagaan is Hengelo nog nooit een tussenstop geweest. Hoogste tijd dus. De maestro en zijn altijd geweldige muzikanten van de Manfred Mann's Earth Band spelen op 26 april in Hengelo! 

Manfred Mann’s Earth Band 2024:

Manfred Mann - Keyboards
Robert Hart - Lead Vocals
Mick Rogers [an original founding member from 1970] - guitar and vocals.
Steve Kinch - Bass. 
John Lingwood - Drums.

vr 26 apr 2024
Manfred Mann's Earth Band
Constante kwaliteit en vakmanschap vormen de basis van een grandioos oeuvre dat je deze avond live hoort.

Gerelateerde events