Menu
The Animals & Friends
vr 18 okt 2024
The Animals & Friends
Tijdloze klassiekers die nog steeds fris en springlevend zijn.


In 1957 start drummer John Steel samen met zanger Eric Burdon een band die zich laat inspireren door Amerikaanse blues niet wetende dat ze enkele jaren samen met genre- en tijdgenoten de Beatles en de Stones de internationale charts zullen domineren en onmiskenbaar een stempel drukken op de muziekgeschiedenis. Jong en oud kent evergreen House of the Rising Sun in hun uitvoering, Don’t Let Me Be Misunderstood, We’ve Gotta Get Out Of This Place en Don’t Bring Me Down. De omvangrijke catalogus duikt door de jaren heen op radiostations op de hele wereld en wordt dankbaar gebruikt in televisieseries en filmsoundtracks.

Onder de naam The Animals & Friends speelt John Steel nog altijd die songs die bepalend zijn geweest voor een hele generatie. Samen met Danny Handley op zang en gitaar, Barney ‘Boogie’ Williams op keyboards (hij verving Mickey Gallagher die hier nog wel in onderstaande mini-docu is te zien) en Roberto Ruiz als bassist en zanger houdt hij de klassiekers die hij hoogstpersoonlijke de internationale charts inspeelde fris en vooral ook tijdloos en springlevend.

Op 18 oktober 2024 een mooie terugblik op een magisch oeuvre maar vooral ook een feest der herkenning met The Animals & Friends onder de bezielende leiding van medeoprichter John Steele.

"Though the band has changed, the songs remain eternal... alongside covers of Ray Charles and John Lee Hooker classics, they ensure that the nostalgic element comes with an enjoyably abrasive edge".- The Independent

Dit is een sta concert. Slecht ter been? Er is een beperkt aantal krukken beschikbaar. Reserveren kan door een mail te sturen naar kassa@metropool.nl of te bellen naar 074-2438000. 

vr 18 okt 2024
The Animals & Friends
Tijdloze klassiekers die nog steeds fris en springlevend zijn.

€27,50(vvk)

Avondkassa € 30,00
Bekijk ticketinformatie

Koop nu je ticket!

Gerelateerde events