Menu
vr 01 feb 2019
Mother's Finest
Support: The Tightropes
Baanbrekende band!

Mother’s Finest doet het al jaren. Pioniers als het gaat om het vermengen van rock en funk. In het post-Prince en Red Hot Chili Peppers tijdperk is de combinatie tussen soul, (hard) rock en funk zo vreemd niet. Dat was anders toen Mother's Finest er in de jaren zeventig mee kwam. In de VS werden ze verguisd: Too damn funky to be white, they rock too hard to be black. Mother's Finest is de reus op wiens schouders een compleet genre rust. Het swingt, maar heeft ook altijd een bepaalde logge groove. De band wordt inmiddels zowel omarmt door hardrockers maar ook funk-adepten kunnen uit de voeten met het vakmanschap van de band. Het levert de band erkenning van vakbroeders en de nodige hits op. Zoals deze, die door een paar Nederlandse pioniers op het gebied van crossover op haar beurt dan weer is gesampled. Google maar eens.

Wat horen we vanavond?

Een band op de top van hun kunnen. Jarenlange ervaring hoor je en spelplezier zie je. De vorige keer dat Mother’s Finest op visite kwam was weergaloos. Voor een band die in een 40-jarige carrière alles wel gezien heeft is Mother’s Finest nog opvallend gretig en daar plukt het publiek de vruchten van. Dat zal vanavond niet anders zijn. De muziek heeft de tand des tijds prima doorstaan en de bandleden spelen met de nodige pepers in de kont. Het maakt vanavond niet uit of je nou beweegt met voornamelijk je nekspieren of dat je je hele lichaam betrekt bij je danskunsten, maar dansen zal je!

Support: The Tightropes

The Tightropes is een dampende, bluesgedreven funky-ass trio die weet hoe het moet spelen! ‘I Jam, Therefor I am’ zou een geschikte tweede naam zijn voor de band: hun live-performances zijn verpakt met on-the-spot geïmproviseerde vleugjes soul: een aanvulling op hun sterke nummers van hun 2016 release ‘Burnout’ en eerder werk. De speelstijl van de band is in dezelfde traditie als The Jimi Hendrix Experience, Cream en andere power-trio’s uit die tijd. De band voegde echter een lepel van deep funk à la Sly of Meters toe aan dit concept wat bedraagt aan karakteristieke geluid en sfeer. Deze band is er eentje om in de gaten te houden. Door hun enthousiasme tijdens het spelen krijgt iedereen gegarandeerd een glimlach op zijn gezicht.

 

vr 01 feb 2019
Mother's Finest
Support: The Tightropes

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!