Menu
Museumnacht
za 06 nov 2021
Museumnacht
met Primaat, Oh Whale en Chris Egbers

Let op! Dit is een regulier staand concert dus zonder 1.5 meter maatregel. Je kan dit evenement alleen bezoeken als je in het bezit bent van een geldige ticket i.c.m. een volledig vaccinatie- of herstelbewijs óf een aantoonbare negatieve test die is afgenomen via testenvoortoegang.nl

Worden de maatregelen tussen nu en de aanvang van het concert door de overheid gewijzigd dan houden wij ons aan de dan geldende maatregelen.

Na het grote succes van de eerste editie in 2019 vindt op zaterdag 6 november de tweede editie van de Museumnacht Enschede plaats. Negen culturele instanties, waaronder your friendly neighbourhood poppodium, nemen deel aan de tweede editie van dit evenement. Op het programma muziektalent, workshops, rondleidingen achter de schermen en nog veel meer!

Het lint van activiteiten trekt langs de Performance Factory, Concordia aan de Oude Markt én de Langestraat, Warp Technolopolis aan het Stationsplein, poppodium Metropool, Kaliber kunstenschool en het Wilminktheater via het Rijksmuseum Twenthe, De Museumfabriek en Tetem.

Culturele hotspots hoppen dus! Overal is wat te doen, check voor alle activiteiten en info de site van Museumnacht Enschede maar kijk hieronder vooral al even wat er deze nacht in Metropool is te beleven!

Chris Egbers
Chris Egbers maakt onthaastende indiepop-songs: liedjes met een kop en een staart, waarin ruimte is om te verdwalen. De muziek is zowel sfeervol als toegankelijk en wordt gekenmerkt door Chris’ stem. Achter de metaforische teksten ligt een dieper verhaal dat versterkt wordt door zijn band: “Aan mijn muziek vertel ik dingen die ik niet hardop durf te zeggen, maar die ik stiekem al wel weet.”

Oh Whale
Oh Whale neemt je bij de hand en leidt je door een landschap van kabbelende beekjes met intieme tokkeltjes en subtiele vocalen. Wanneer je je net op je gemak begint te voelen word je overspoeld door woeste zeeën van reverb en distortion.

Met beeldende teksten en elementen van alternatieve rock, art rock, shoegaze en zelfs noise experimenteert de band voortdurend met vervormde geluiden en texturen.Primaat
‘Primaat’ is afgeleid van het Latijnse woord “primus”, dat “de eerste” betekent. Primaat kan verwijzen naar: Primaat (persoon), iemand bovenaan in een kerkelijke organisatie. Primaat, zoogdier die tot de orde apen en mensapen behoort.

Oftewel: De 8-koppige band Primaat brengt urban jungle muziek en is ontstaan als eerste band vanuit de muzikanten community rondom Colored Monkeys. Opzwepend, hard en aapachtig lekker!

za 06 nov 2021
Museumnacht
met Primaat, Oh Whale en Chris Egbers

Gerelateerde events