Menu
vr 10 mei 2019
Rick de Leeuw & Band
Van 'Nu Of Nooit' naar 'We Vieren'
Support: Blind Surfer

Rick van de Kecks
Bevlogen, energiek en origineel: in de jaren ’90 was Rick de Leeuw met zijn Tröckener Kecks toonaangevend voor de Nederlandstalige rockmuziek. Samen met Thé Lau van The Scene (de Leeuw produceerde hun succes-cd’s ‘RijRijRij’, ‘Blauw’ en ‘Open’) baande hij de weg voor bekende bands als Van Dik Hout en Bløf. In België namen bands als Noordkaap en Gorki een voorbeeld aan hem. Met de Kecks graasde hij vele zomers de festivalweides van Nederland en Vlaanderen af en verzorgde met songs als ‘Met Hart En Ziel’, ‘Een Dag Zo Mooi’ en ‘De Jacht Is Mooier Dan De Vangst’ de soundtrack van een generatie. De Kecks-klassieker ‘Nu Of Nooit’ werd in Vlaanderen door De Kreuners gecoverd en groeide uit tot hun grootste hit.Zonder Omweg
Nu is er ‘Zonder Omweg’, en met deze een terugkeer naar de frontlinie van de Nederlandstalige rockmuziek. In samenwerking met onder anderen Zornik’s Koen Buyse en de Mens Frank Vander Linden schreef hij elf songs over heimwee, seks, wreedheid en verlangen. Soms duister, dan weer uitbundig, altijd intens. Robuust en poëtisch, en bij vlagen heerlijk vilein. Sober, puur en recht op het doel, zonder omweg.
Met dampend enthousiasme spelen Rick de Leeuw en Band dit jaar een tournee met louter hoogtepunten uit zijn rijke repertoire. Van ‘Nu Of Nooit’ tot ‘We Vieren’. Een mooie mix van oud en nieuw.

Bezetting: Rick de Leeuw, Jan Hautekiet (keys), Axl Peleman (bas), Roeland Vandemoortele (elec. gitaren), Ron Reuman (drums), Manu Huylebroeck (acc. gitaren).

Support: Blind Surfer
Indie uit Rotterdam in de support bij Rick de Leeuw! Stad en land wordt afgereisd om inspiratie op te doen voor de nummers die een plek moeten gaan innemen op hun debuutplaat. Muzikale referenties? Wilco, Damien Jurado, Motorpsycho en de onvermijdelijke Beatles. Als je hieronder luistert naar single Up On the Hill dan hoor je ook The Coral terug en omdat die band al een tijd niks meer van zich heeft laten horen zijn wij zeer benieuwd naar het debuut en hoe deze band het er live vanaf brengt. Vanavond weten we het, de verwachtingen zijn in ieder geval hooggespannen.

vr 10 mei 2019
Rick de Leeuw & Band
Van 'Nu Of Nooit' naar 'We Vieren'
Support: Blind Surfer

Gerelateerde events