Menu
Rudeboy plays Urban Dance Squad ft. DJ DNA
za 11 mrt 2023
Rudeboy plays Urban Dance Squad ft. DJ DNA
Rudeboy en DJ DNA never grow old.
Support: Elefant

Rudeboy plays Urban Dance Squad ft. DJ DNA!
Urban Dance Squad. Volgens sommigen de beste band die Nederland ooit heeft voortgebracht maar zonder enige twijfel de meest invloedrijke. De band ontstond na een jamsessie in Utrecht in 1986 en maakte snel furore met hun unieke en ongehoorde mix van stijlen. Funk, soul, jazz, punk, rock en hiphop werden gecombineerd door een groep muzikanten waaronder een rapper en een DJ. Deze combinatie was nog nooit vertoond en maakte de band pioniers van de stijl die later bekend zou staan als crossover. Ze hadden hiermee grote invloed op bands als Rage Against the Machine en waren peers van bands als The Beastie Boys en Red Hot Chili Peppers.

De band toerde wereldwijd, vestigde een buitengewoon sterke live reputatie en werd zelfs in de Verenigde Staten omarmd door zowel publiek als andere artiesten zoals Living Colour en Lenny Kravitz. David Bowie en U2 hebben de band uitgenodigd als support. Na 5 albums gaat de groep na een tumultueuze carrière in 2000 uit elkaar.

In 2021 begint frontman Rudeboy het werk van Urban Dance Squad weer live uit te voeren met een set die bestaat uit nummers van alle platen die de band heeft gemaakt. Hij verzamelt een groep ervaren muzikanten en omdat hij het niet gepast vindt om in zijn eentje de legacy van Urban Dance Squad te dragen vraagt hij de originele UDS DJ DNA om ook aan te sluiten. Het project heet nu Rudeboy plays UDS ft DJ DNA.

Na succesvolle tournees in Belgie en Frankrijk (o.a. Hellfest) werden de eerste shows in Nederland (Vera, Tivoli en Effenaar) in no time uitverkocht. De band is inmiddels zo goed ingespeeld dat er net als in de geest van de originele Urban Dance Squad vrij wordt gespeeld en er een vergelijkbare energie wordt opgeroepen. De persquotes en de beelden hieronder spreken wat dat betreft voor zich. Op 11 maart in Hengelo. Good grief!


Muziscene
'Neem voor de aardigheid even een deel van de setlist in je op en laat het rillen van genot een aanvang nemen: Fast lane, No kid, Deeper shade of soul, Brainstorm on the U.D.S., Grand black citizen, Harvey Quinnt, Happy go fucked up, Demagogue en persoonlijke favoriet Bureaucrat of Flacco Street. Ik hoor graag welke Nederlandse bands óók zulke adelbrieven kunnen overleggen. Ik wacht.'

Eindhovenrockcity.nl
'Soms denk je dat de band nog strakker speelt dan in hun jaren negentig-hoogtijdagen. En dat zou stiekem zomaar kunnen. Als Dog Eat Dog vandaag de prijs wint voor energiekste act, dan wint Urban Dance Squad ’m voor lekkerste groove'

Da Music
' Daartoe kon men zich niet meer beperken, toen energiebom Rudeboy de microfoons ter hand nam, geruggesteund door oude partner in crime DJ DNA en een stevige band. De setlist vol Urban Dance Squad-klassiekers liet nauwelijks ruimte om te ademen. Van Good Grief over No Kid tot Demagogue, met Deeper Shade Of Soul als enige rustpuntje. De Casino leende zich wonderwel tot springen en stampen, zodat we in de bisronde na Selfsufficient Snake de vliering moesten opzoeken'

Support: Elefant
Elefant uit Gent, Belgie is niet zomaar een groepje, het is een ‘laat alle remmen los’-collectief dat eigenlijk wel het predikaat supergroep opgekleefd kan worden. Het verenigt immers rasmuzikanten die hun strepen al ruimschoots elders verdiend hebben. Ronkende namen als The Antler King, Drums Are For Parades, Future Old People Are Wizards en natuurlijk The Van Jets van zanger/bassist Wolf Vanwymeersch vormen een exuberante mix  van stijlen en dat resulteert bij Elefant dan ook tot een amalgaan van klanken. Denk aan krautrock, aan sludge, postpunk en vooral collectieve massahysterie.

Afterparty - Mixtape: Culture Clash by dr. Anders
Na dit concert gooit één van onze huis-dj’s hun Mixtape in de decks met muziek die perfect aansluit bij je avond. Vanavond Culture Clash by Dr. Anders

Dr. Anders duikt met enige regelmaat op na en tijdens concerten in Hengelo en Enschede en de gelegenheden zijn even divers als de platen die hij dan in zijn koffers heeft gepakt. Het kan niet anders dan dat de albums van Urban Dance Squad zijn versmolten in zijn dna en daarom is deze son of the culture clash de ideale man om jouw avond perfect af te sluiten. Een verrassende en smaakvolle setlist is verzekerd en daar is het goed op naborrelen en instemmend headnodden!

za 11 mrt 2023
Rudeboy plays Urban Dance Squad ft. DJ DNA
Rudeboy en DJ DNA never grow old.
Support: Elefant

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!