Menu
za 24 aug 2019
Stift Festival - Watertoren Hengelo
Young and Unbound

Het jubilerende Stiftfestival en Stichting in Wording hebben de handen ineen geslagen om samen met Metropool een bijzonder openlucht-concert bij de Oude Watertoren in Hengelo te verzorgen.

Op zaterdag 24 augustus kun je vanaf 20.30 uur luisteren naar vier korte concerten van elk 20 minuten. Spannende, virtuoze en ontroerende muziek onder de titel “Young and Unbound”.
Je kunt er genieten van violist extraordinaire Sergey Malov die laveert tussen Paganini, Bartók en moderne electronica.
Dan is er de betoverende klankwereld van Pēteris Vasks Hij verwerkt oude Letse muziek in zijn composities die vaak gaan over de strijd van mens en natuur; de schoonheid, maar tegelijk ook de bedreiging van de natuur.
De Twentse topdanser Tiemen Stemerding en stercelliste Maja Bogdanovic schitteren in het bijzondere Sonata voor cello van avant-garde kanon György Sándor Ligeti.
Als afsluiting het spetterende Last Round, een emotionele hommage aan tangokoning Astor Piazzolla. Geschreven door Osvaldo Golijov voor twee strijkkwartetten met de contrabas als scheidsrechter.

Het klassieke Stiftfestival organiseert eind augustus een week waarin op de mooiste locaties in Twente klassieke muziek wordt uitgevoerd door een dynamische internationale groep musici onder leiding van Daniel Rowland.

Tickets
De ticketverkoop gaat via de organisatie van het Stift Festival. Kaarten kun je online bestellen via de ticket button rechtsbovenin en onderaan deze pagina. 
Voor jongeren t/m 27 jaar is geld er een jeugdtarief. 
De ticketprijzen zijn:
€ 28,50 regulier
€ 10,00 t/m 27 jaar

Per bestelling komt er €1,75 servicekosten bovenop. 

Programma
20.30 Sergey Malov plays Paganini met looptrack. Ervaar een van ‘s-werelds meest virtuoze en charismatische violisten in zijn totaal eigen versie van duivel violist Paganini

21.00 Onderga de betoverende klankwereld van Composer in Residence Peteris Vasks’ in het vioolconcert ‘Lonely Angel’ met als solist de unieke Daniel Rowland-viool en het jonge dynamische Stift Festivalorkest.

21.30 Ligeti: Sonata voor cello solo (plus Handel-Halvorsen en Enescu Menetrier) – moderne muziek op zijn spannendst en meest virtuoos: een ‘must-hear’ stuk waar de grenzen van de cello verkend worden, met stercelliste Maja Bogdanovic en als special guest de jonge Twentse top danser Tiemen Stemerding! 

22.00 Als spetterende finale Osvaldo Golijov’s tango-nonet Last Round, zijn emotionele hommage aan tangokoning Astor Piazzolla, voor twee strijkkwartetten met de contrabas als scheidsrechter.

Met Zoran Markovic als contrabassist en het Stift Festivalorkest.

22.30 drinks served / de bar is open

za 24 aug 2019
Stift Festival - Watertoren Hengelo
Young and Unbound

Gerelateerde events