Menu
Temple Fang
za 11 jun 2022
Temple Fang
Onversneden rock. Verplichte kost die er zeer smakelijk ingaat.
Support: DEAR OMENS

Bio: die kunnen jullie van Facebook (Rock n’ Roll as a means to attaining spiritual freedom, right on!) halen alhoewel wij het wel tof zouden vinden als jullie er zelf een eigen draai aan kunnen geven…. Temple Fang.|

Dus zijn we gaan wroeten op het wereldwijde web, ook omdat de kennis van de Engelse taal van onze schrijvers niet toereikend genoeg is om chocola te maken van die Facebook bio....En omdat we dat ook best tof vinden natuurlijk. Internet dus. Eigen draai hieronder.

Daar aangekomen ontdekken we dat de jongens van Temple Fang in hun carrière nog maar 1 (één!) release op hun naam hebben staan. Temple Fang Live at Merleyn, met in totaal 3 liedjes. Die plaat die in een gelimiteerde oplage van 300 is uitgebracht in eigen beheer heeft geen artwork in de traditionele zin van het woord maar heeft een kartonnen hoes met een stempel erop, zonder verder enige informatie: geen songtitels, lengtes, credits of opnamedatum. Een geval less is more? Mensen die niet beter weten zouden kunnen denken dat we hier te maken hebben met een band met een gebrek aan creativiteit MAAR NIETS IS MINDER WAAR!

Want wat een band is dit! Die plaat in een oplage van 300 is niet voor niets al lang niet meer verkrijgbaar. Deze woeste horde slingert uit de losse pols een bak onvervalste rock op die EP én op het podium! De twee linkshandige gitaristen schuwen geen enkel gitaarduel waardoor je onbewust denk aan Thin Lizzy, de bassist heeft een stijl die in de verte wel iets wegheeft van Lemmy toen hij nog in Hawkwind baste en de drummer speelt strak genoeg om alle spacey invalshoeken en psychedelica op de grond te houden. Andere invloeden? Grateful Dead, Captain Beyond, Blue Öyster Cult en Monster Magnet. De mannen kunnen ook nog eens gewoon zingen en hoeven niet te verzanden in gebrul of gekrijs om de boodschap over te brengen.

Zo minimaal als de hoes van hun eersteling is vormgegeven zo maximaal is de output van Temple Fang op het podium. Bezoekers van Roadburn, Into The Void en de podia die de band tot nu toe heeft aangedaan kunnen er over meepraten, en jij ook als je tenminste zo snugger bent om deze band vanavond niet aan je neus voorbij te laten gaan!

Support: DEAR OMENS
De muziek van Dear Omens, de support van de avond, heeft veel: we horen new wave en doom maar ook shoegaze en postpunk. Wij horen in elk geval The Horrors, Siouxsie and the Banshees en A Place To Bury Strangers en Blondie terug en laten we dat nou ook allemaal tof vinden. Een goede reden om op tijd in de zaal te staan in elk geval want dit trio uit onze hoofdstad wil je niet missen!

za 11 jun 2022
Temple Fang
Onversneden rock. Verplichte kost die er zeer smakelijk ingaat.
Support: DEAR OMENS

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!