Menu
The Congos & The Gladiators
di 18 jun 2024
The Congos & The Gladiators
Twee legendarische reggaebands op één avond

Helaas moeten we je melden dat deze show verplaatst wordt vanwege het niet op tijd verkrijgen van het benodigde visum. De show van The Congos & The Gladiators is verplaatst naar dinsdag 18 juni 2024.

Had je al kaarten? Tickets blijven geldig voor de nieuwe datum. Ben je verhinderd op de nieuwe datum? Check dan even je mailbox
.

We willen je bedanken voor je support, vertrouwen en begrip en hopen je op 18 juni te zien in Enschede!

Een double bill waar elke rechtgeaarde roots reggae adept het water van in de mond loopt. Zowel The Congos als The Gladiators schrijven historie door beiden afzonderlijk één van de meest bejubelde albums uit het genre te maken met respectievelijk Heart of The Congos en Trench Town Mix Up. Reggae royalty in Enschede!

The Congos
Alleen al vanwege het feit dat The Congos hier vanavond aantreden in originele bezetting mag je bestempelen als legendarisch en dan hebben het nog niet eens gehad over hun staat van dienst die hetzelfde stempel mag dragen. Bovendien is er die ene plaat die iedere reggae fan koestert en in zijn of haar top drie van beste platen aller tijden heeft staan, of eigenlijk gewoon op nummer één: Heart of The Congos.

Een mythisch album. Een kolossale plaat, een mijlpaal, een alfa en een omega in het genre. De plaat wordt opgenomen in de Black Ark studio van en met Lee ‘Scratch’ Perry die ook voor de productie tekent. Het album bereikt een mythische status.

The Congos ook zoals we al zeiden. Hun harmonieën en songs die ze wereldberoemd maakten hoor je vanavond in Enschede. De combinatie van de twee bands die je vanavond op één avond kan zien in Enschede is haast even tot de verbeelding sprekend als de baanbrekende albums die ze hebben gemaakt. Niet te missen avond.


The Gladiators
In 1967 ontstaan The Gladiators nadat Albert Griffiths de gladiatoren aan het werk heeft gezien in de dan al filmklassieker Ben Hur, niet wetende dat hij met zijn band later zelf verantwoordelijk zal zijn voor een klassieker. Begin jaren 70 maken The Gladiators al snel naam met singles als Hello Carol, Bongo Red en Roots Natty maar de legendarische status wordt bereikt en tot op de dag van vandaag geconsolideerd met de release van Trenctown Mix Up. The Gladiators scharen zich definitief in het rijtje rock royalty waar ook Toots Hibbert, U-Roy, Jimmy Cliff en Bob Marley toe behoren en breken ook door in Europa.

Midden jaren nul besluit Albert Griffiths het rustiger aan te doen en geeft hij de toorts over aan zijn zoon Al nadat zijn zoon Anthony ook al toetrad in 1997 als drummer. De gelijkenis qua verschijning maar vooral ook qua stem tussen vader Albert en zoon Al is verbluffend. The Gladiators gaan dus letterlijk en figuurlijk van generatie op generatie en daar mag iedereen die zich reggae fan noemt zich gelijk mee prijzen!

di 18 jun 2024
The Congos & The Gladiators
Twee legendarische reggaebands op één avond

€33,00(vvk)

Avondkassa € 36,00
Bekijk ticketinformatie

Koop nu je ticket!

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!