Menu
The Long Ryders
zo 20 okt 2024
The Long Ryders
Amerikaanse rock’n’roll band

De Amerikaanse rock’n’roll band The Long Ryders wordt ook wel gezien als de grondlegger van de alt-country beweging en heeft recent de ‘International Trailblazer Award’ in ontvangst mogen nemen. Hun debuut LP ‘Native Sons’ werd opgenomen en uitgebracht onder het (toenmalige) hippe indielabel Frontier met producer Henry Lewy.

In samenwerking met Lewy bracht The Long Ryders het album ‘A Modern American Classic’ uit die al snel op de cover van de New Musical Express stond. Ook speelden ze live bij de Whistle Test TV show van de BBC.

Hun succes liep daarna vloeiend door. De band deed tours in de jaren 80 door de VS en Europa, waarbij zij keer op keer de concerten uitverkochten. Ook stonden ze in de hitlijsten tezamen met The Smiths. Ook daarna volgde er vele nummer 1 hits, waaronder ‘Looking for Lewis & Clark’ en ‘I Want You Bad’.


Toch besloten een aantal bandleden om de band te verlaten. Daarna kwamen de overige bandleden met een aantal heruitgaven van albums, zoals ‘The Very Best Of The Long Riders’ en ‘Live 2004: State Of Our Reunion’. In 2019 kwam er na ruim 30 jaar weer een nieuw album uit, ‘Psychedelic Country Soul’. Het album heeft bewezen dat de band na al die jaren nog steeds een succes zijn. Hij belandde op nummer 1 in zowel de officiële UK Americana Chart, als de Alt-Country/Americana Chart van Amazon.


Anno nu, 2024, is de uitgebreide editie van het debuutalbum ‘Native Sons’ uitgebracht en komt de band op 20 oktober met hun 40th anniversary liveshow naar Enschede.

zo 20 okt 2024
The Long Ryders
Amerikaanse rock’n’roll band

€27,50(vvk)

Avondkassa € 30,50
Bekijk ticketinformatie

Koop nu je ticket!

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!