Menu
The Notwist
zo 08 okt 2023
The Notwist
Support: What Are People For
Met je ticket voor deze show gratis naar een ander mooi concert? Lees snel verder onderaan dit pagina item!

Sinds 1990 vervaagt het Duitse The Notwist de grenzen van verschillende genres om zo album na album steeds te blijven verrassen. De band start met een aantal redelijk rechttoe rechtaan alternatieve rock albums die al snel wel vrij opzichtig flirten met elektronica. Het zijn schoten voor de boeg voor voltreffer Neon Golden waarmee The Notwist een internationale doorbraak forceert. De plaat groeit uit tot een moderne klassieker waarmee de band zich in de harten sluit van de meer experimentele en avontuurlijk ingestelde muziekfans wereldwijd.

The Notwist blijft onverschrokken albums uitbrengen, wars van trends, eigenzinnig en autonoom om bijna twintig jaar na het verschijnen van hun eerste klassieker iedereen te verrassen met een nieuw meesterwerk dat Neon Golden haast naar de kroon steekt, Het gaat hier om het in 2021 verschenen Vertigo Days, hun eerste plaat in zes jaar. Nieuwsgierigheid en openheid zijn altijd drijvende krachten geweest achter de muziek van The Notwist, maar zelden is dat zo duidelijk geweest als op Vertigo Days. Muzikaal komt die openheid tot uiting in het amalgaam van melancholische pop en sprankelende elektronica, hypnotiserende Krautrock en zwevende ballades.

“Vertigo Days staat qua schoonheid ter hoogte van Neon Golden (2002). Dat is erg hoog.” schrijft Menno Pot in zijn vijf-sterren recensie in De Volkskrant destijds en wij zijn het met elk woord eens. Een schitterende band op het podium in Enschede op 8 oktober in Enschede. Bindend advies: gaan!


Top voor nop: gratis naar Lucas Laufen & Hayfitz op 14 oktober.

Met je ticket dat je hebt gekocht voor dit concert ben je ook van harte welkom bij het concert van Lucas Laufen en Hayfitz die op zaterdag 14 oktober optreden in ons Muziekcafé. Beide heren maken prachtige delicate moderne folk die je uit je dagelijkse sleur trekt.
Het enige dat je hoeft te doen is je even aanmelden via rick@metropool.nl. Doe dit op tijd want vol = vol.

Alle informatie over de artiesten en waarom je gratis naar dit concert kan vind je hier.

zo 08 okt 2023
The Notwist
Support: What Are People For

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!