Menu
Lucas Laufen + Hayfitz
za 14 okt 2023
Lucas Laufen + Hayfitz
Prachtige delicate folk die je uit de alledaagse sleur trekt.

17:00 uur Muziekcafé open
20:30 uur Lucas Laufen 
21:30 uur Hayfitz 

Lucas Laufen
De delicate folk met toefjes neo-klassiek van Lucas Laufen voert de luisteraar moeiteloos weg van stress, verdriet of dagelijkse sleur. De uit Australië afkomstige maar in Berlijn residerende singer-songwriter schetst zijn songs met akoestische gitaar om ze vervolgens in te kleuren met met piano, trompet en andere accenten, die nergens nadrukkelijk een boventoon voeren maar altijd in dienst staan van het liedje.

Een harde werker die inmiddels meer dan 300 shows heeft gespeeld en toerde met Hollow Coves, Julia Jacklin, Paul Dempsey, Ghostly Kisses en Billie Marten. Platen brengt hij uit via het Embassy of Music label waar hij zich in goed gezelschap bevindt van Björk, Ásgeir en Passenger. Zijn muziek is terug te vinden in tal van Spotify lijsten want redacteuren en curatoren van de muziekdienst lopen weg met zijn werk. Een aanrader voor iedereen die wel een beetje troost kan gebruiken, houdt van Nick Drake en Sufjan Stevens of die gewoon toe is aan een heerlijke avond muziek en graag iets nieuws ontdekt.


Hayfitz
Hayfitz woont ook al in Berlijn maar in tegenstelling tot Lucas komt deze muzikant uit New York. Ook Hayfitz is niet bang om zijn ziel bloot te geven. Zijn kwetsbaarheid blijkt hierdoor ook gelijk zijn grote kracht. Zijn falset voelt comfortabel als een wollen deken maar kan ook door je ziel snijden. Zijn nieuwe album verschijnt in oktober, de voorproefjes die al zijn verschenen zijn alvast prachtig. Samen met Lucas Laufen verzorgt hij deze avond een show om stil van te worden.


Top voor een tientje
Onder de noemer Top Voor een Tientje kan je in Metropool genieten van acts en artiesten in uiteenlopende genres die het verdienen om gehoord te worden maar die vanwege uiteenlopende redenen minder snel een groot podium krijgen en ook in reguliere media onterecht vaak over het hoofd worden gezien. Dit zijn dé avonden en matinees voor avontuurlijk ingestelde fijnproevers met een breed smaakpalet die niet bang zijn om zich te laten verrassen. Nog meer voordeel? Lees hieronder nog even verder!

Top voor nop!
Nog mooier dan de toch al scherp geprijsde kwaliteit die we bieden met Top voor een Tientje: Top voor Nop! Ben je in het bezit van een kaartje van een aantal door ons geselecteerde shows dan kan je deze avond op vertoon van je ticket van die show gratis bezoeken want je hebt al laten blijken dat je een neus voor kwaliteit hebt. Wel even aanmelden via rick@metropool.nl. De kaarthouders van de volgende shows kunnen zich aanmelden:

Robert Ellis
The Notwist
The Slow Show
Salvador Sobral
Warhaus
Spinvis
Dylan LeBlanc
De Toegift

za 14 okt 2023
Lucas Laufen + Hayfitz
Prachtige delicate folk die je uit de alledaagse sleur trekt.

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!