Menu
zo 16 sep 2018
Toots & The Maytals
Reggae got soul!

Toots wist het en nam om dit nog maar eens te onderstrepen een album met dezelfde titel op. Toen die klassieker in 1976 uitkwam hadden Toots And The Maytals al een aantal uiterst succesvolle platen uitgebracht, waren ze in Jamaica populairder dan Bob en zijn Wailers en werd Toots al geroemd om zijn soulvolle geluid dat in de verte wel iets wegheeft van Otis Redding. Fluweel in de keel dus. Reggae met soul, of soul met een backbeat. Hoe je het ook noemt, Toots en zijn Maytals zijn er meesters in. Legendes in Enschede vanavond!

En niet alleen soul

Ook buiten de reggae en soul wordt inspiratie gehaald. De stem van Toots is als van elastiek. Op het ene moment zingt hij mee met Warren Haynes en zijn Gov’t Mule, en op een ander moment maakt de band weer een geweldige cover van Let Down van Radiohead of Country Roads van John Denver. The Maytals zijn daarnaast van grote invloed op bands als The Specials en The Clash die ook composities van deze legendarische band op de plaat slingeren. Vanavond spelen ze al die klassiekers live in Enschede en daar kan je maar beter bij zijn want beter dan dit wordt het niet!

Support: Roots Rising

Bombastische blazers, 3 stemmige vocalen, scherpe raps en een strakke groovy ritmesectie: Roots Rising heeft het allemaal in huis. Sinds 2014 treedt deze 11-koppige band door Europa en hun mix van reggae/ska, hiphop en latin krijgt overal de handen op elkaar. Hun boodschap; “Peace, Love, Unity & having fun”. Verwacht een energieke show die je raakt in the heart, the mind, the soul & the body!

In 2016 bracht Roots Rising de E.P. “Free” uit. In 2018 zal de live E.P. “The Root Sessions” (live opgenomen met film en dub) uitgebracht worden. Genoeg om naar uit te kijken dus!
Tussen, voor en na de bands draaien Ronnie Dunbar & Two-tone Tommie de fijnste roots, dub, ska en rocksteady.

zo 16 sep 2018
Toots & The Maytals

Gerelateerde events