Menu
Wende
za 28 okt 2023
Uitverkocht
Wende
Support: CHARLOT


Met je ticket voor deze show gratis naar een ander mooi concert? Lees snel verder onderaan dit pagina item!


19:30
uur Zaal open
20:00 uur CHARLOT 
21:00 uur Wende

Wende is één van de meest veelzijdige artiesten in Nederland. Ze gaat van pop naar elektronisch, naar jazz en klassiek, en combineert deze muziekstijlen al jaren in grensverleggende interdisciplinaire albums en voorstellingen. Haar prijzenkast weerspiegelt die diversiteit; ze won een Edison in bijna elke categorie en werd als actrice genomineerd voor een Gouden Kalf.

Wende’s carrière begon in 2003; sindsdien maakte ze zes albums en vijf eigen voorstellingen in binnen- en buitenland. Sinds 2017 cureert ze Kaleidoscoop, waarvoor ze uitdagende samenwerkingen aanging met o.a. Typhoon, Blaudzun en S10. Met haar succesvoorstellingen MENS en De Wildernis speelde ze in uitverkochte theaters en clubs door het hele land en op festivals als Down The Rabbit Hole en Into the Great Wide Open.

Haar album MENS won de Edison Pop Award 2019 in de categorie Beste Album en werd genomineerd voor het Beste Nederlandstalige Album. In september verschijnt haar nieuwe album 'Sterrenlopen', hierop staan onder andere de onlangs uitgebrachte nummers ‘Het Is Genoeg’, ‘Dit Is Alles’, en ook enkele songs uit de Wildernis hebben een plek gevonden op dit nieuwe album.


Support: CHARLOT
“Hoe kan iemand bang zijn voor iets dat zo mooi is? Soms zijn de engste dingen in het leven het meest bijzonder.” CHARLOT is een Nederlandse singer-songwriter die zich laat inspireren door kunst, boeken, films en de verhalen die het leven creëert.

Door warme strijkers, synthesizers en haar serene stem te combineren, maakt ze van deze verhalen muziek. In 2022 speelde de singer/songwriter op Grasnapolsky, bracht ze haar debuut EP uit en deed ze support shows voor Froukje tijdens haar tour. Ze deed ook mee aan de Popronde en trad op bij het Eindfeest in de Melkweg. In maart 2023 releaset ze haar nieuwe EP ‘Under Wishing Stars, die ze samen met haar band, Tessa Rose Jackson (Someone) & Darius Timmer heeft geproduceerd. Om deze release te vieren tourt CHARLOT in het voorjaar van 2023 door het land.. CHARLOT is geïnspireerd door artiesten zoals Regina Spektor, Agnes Obel en AURORA.


Top voor nop: gratis naar Meis op 23 februari

Met je ticket dat je hebt gekocht voor dit concert ben je ook van harte welkom bij het concert van Meis op vrijdag 23 februari in Metropool Enschede. Verwacht intieme, warme, persoonlijke muziek maar ook schurende pop noir.
Het enige dat je hoeft te doen is je even aanmelden via rick@metropool.nl. Doe dit op tijd want vol = vol.

Alle informatie over de artiesten en waarom je gratis naar dit concert kan vind je hier

za 28 okt 2023
Uitverkocht
Wende
Support: CHARLOT

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!