Menu
Meis
vr 23 feb 2024
Meis

‘Meis heeft geleefd, en daar deelt zij met haar aankomende debuutalbum het eerste echte deel van. Na het uitbrengen van haar EP ‘Een’ werd het soloproject van Aysha de Groot omschreven als ‘betoverend, met kleine liedjes over grote onderwerpen.’ In het nieuwe hyper-persoonlijke album zoekt ze daarin nog verder de grenzen op. ‘Hoe oncomfortabel en toch troostend kan ik deze plaat maken?’ aldus De Groot. Het kenmerkende, warme, intieme, maar toch schurende geluid waar Meis zichzelf mee op de kaart heeft gezet, is nu nóg directer, komt nóg dichterbij en klinkt nóg rauwer. In het conceptuele album, getiteld ‘Zwart/Wit’, doet De Groot een boekje open over een periode van ziekte, trauma, herstel, kracht en de zoektocht naar zelfliefde. Meis maakt geen popmuziek, maar toch hoor je hooks, toch is haar muziek herkenbaar, maar weet je niet precies met wie ze te vergelijken valt. Geïnspireerd door de directheid van Phoebe Bridgers, de intieme vocalen van Dodie, het rauwe geluid van Big Thief en de donkere en minimalistische producties van James Blake, heeft Meis de ideale manier gevonden om haar verhaal te vertellen, volledig in haar eigen stijl. Geflankeerd door twee danseressen, die symbool staan voor haar fysieke en haar mentale gezondheid, vertelt Meis over de meest ingrijpende periode uit haar leven.

• "Betoverend mooi." - Frits Spits NPO Radio 1
• “Intense voordracht, onnadrukkelijk charisma en een krachtige aanwezigheid” ✭✭✭✭ - Menno Pot, De Volkskrant
• “Ook nu heeft Meis een weergaloos mooi, stemmig Nederpopalbum klaarliggen waarop ze een heftig ziekteproces uit de doeken doet” - 3VOOR12
• “Meis betovert met liedjes waaruit je nooit meer wil vertrekken” – OOR

Sinds 2018 is Meis hard aan de weg aan het timmeren. Het winnen van de songwriters competitie Mooie Noten, als OOR-talent worden uitgeroepen voor Popronde 2018 en een support tour voor de Belgische band Bazart en Prins S. en de Geit, hebben haar al het opstapje gegeven naar een project dat er is om te blijven. Met haar in 2020 uitgebrachte debuut EP ‘Een’ trok Meis al de aandacht van radiostations in België en Nederland en kwamen 4 van de 5 singles zelfs in de VOX top 30 van de Belgische Radio 1. Ze gaf een uitverkochte release show in de Melkweg te Amsterdam en haar show in de Amsterdamse Waalse Kerk haalde 4 sterren in de Volkskrant. 3VOOR12 bestempelde Meis als een van dé beloftes voor 2023. Aysha de Groot, (Geb. 7/9/’93 te Amsterdam) heeft van de geboorte af aan muziek met de paplepel ingegoten gekregen. Als derde generatie ‘De Groot’ was het eigenlijk ondenkbaar dat ze later ook maar iets anders zou overwegen. In 2017 studeerde ze af van het Conservatorium van Amsterdam, waarna ze snel gedwongen werd de pauzeknop in te drukken. Na een lange, zware periode van een ingrijpende operatie en revalidatie, startte ze haar solo project Meis. Nog geen jaar later zag Eefje de Visser haar optreden en vroeg ze De Groot voor haar nieuwe band. Naast backing vocalist en danseres bij Eefje, is Aysha ook zangeres bij Someone, de band van Tessa Rose Jackson. Je zou kunnen zeggen, dat ze niet van het podium af te slaan is.

vr 23 feb 2024
Meis

€17,00(vvk)

Avondkassa € 19,00
Bekijk ticketinformatie

Koop nu je ticket!

Gerelateerde events

Deze site gebruikt cookies, kies hier welke u wilt accepteren.

Geavanceerd

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!