Menu
Meis
vr 23 feb 2024
Meis
Hyper intiem, warm, persoonlijk maar ook schurende pop noir.
Support: Lateesha

‘Meis heeft geleefd, en daar deelt zij met haar aankomende debuutalbum het eerste echte deel van. Na het uitbrengen van haar EP ‘Een’ werd het soloproject van Aysha de Groot omschreven als ‘betoverend, met kleine liedjes over grote onderwerpen.’ In het nieuwe hyper-persoonlijke album zoekt ze daarin nog verder de grenzen op. ‘Hoe oncomfortabel en toch troostend kan ik deze plaat maken?’ aldus De Groot. Het kenmerkende, warme, intieme, maar toch schurende geluid waar Meis zichzelf mee op de kaart heeft gezet, is nu nóg directer, komt nóg dichterbij en klinkt nóg rauwer.

In het conceptuele album, getiteld ‘Zwart/Wit’, doet De Groot een boekje open over een periode van ziekte, trauma, herstel, kracht en de zoektocht naar zelfliefde. Meis maakt geen popmuziek, maar toch hoor je hooks, toch is haar muziek herkenbaar, maar weet je niet precies met wie ze te vergelijken valt. Geïnspireerd door de directheid van Phoebe Bridgers, de intieme vocalen van Dodie, het rauwe geluid van Big Thief en de donkere en minimalistische producties van James Blake, heeft Meis de ideale manier gevonden om haar verhaal te vertellen, volledig in haar eigen stijl. Geflankeerd door twee danseressen, die symbool staan voor haar fysieke en haar mentale gezondheid, vertelt Meis over de meest ingrijpende periode uit haar leven.

• "Betoverend mooi." - Frits Spits NPO Radio 1
• “Intense voordracht, onnadrukkelijk charisma en een krachtige aanwezigheid” ✭✭✭✭ - Menno Pot, De Volkskrant
• “Ook nu heeft Meis een weergaloos mooi, stemmig Nederpopalbum klaarliggen waarop ze een heftig ziekteproces uit de doeken doet” - 3VOOR12
• “Meis betovert met liedjes waaruit je nooit meer wil vertrekken” – OOR

Sinds 2018 is Meis hard aan de weg aan het timmeren. Het winnen van de songwriters competitie Mooie Noten, als OOR-talent worden uitgeroepen voor Popronde 2018 en een support tour voor de Belgische band Bazart en Prins S. en de Geit, hebben haar al het opstapje gegeven naar een project dat er is om te blijven. Met haar in 2020 uitgebrachte debuut EP ‘Een’ trok Meis al de aandacht van radiostations in België en Nederland en kwamen 4 van de 5 singles zelfs in de VOX top 30 van de Belgische Radio 1. Ze gaf een uitverkochte release show in de Melkweg te Amsterdam en haar show in de Amsterdamse Waalse Kerk haalde 4 sterren in de Volkskrant. 3VOOR12 bestempelde Meis als een van dé beloftes voor 2023. Aysha de Groot, (Geb. 7/9/’93 te Amsterdam) heeft van de geboorte af aan muziek met de paplepel ingegoten gekregen. Als derde generatie ‘De Groot’ was het eigenlijk ondenkbaar dat ze later ook maar iets anders zou overwegen. In 2017 studeerde ze af van het Conservatorium van Amsterdam, waarna ze snel gedwongen werd de pauzeknop in te drukken. Na een lange, zware periode van een ingrijpende operatie en revalidatie, startte ze haar solo project Meis. Nog geen jaar later zag Eefje de Visser haar optreden en vroeg ze De Groot voor haar nieuwe band. Naast backing vocalist en danseres bij Eefje, is Aysha ook zangeres bij Someone, de band van Tessa Rose Jackson. Je zou kunnen zeggen, dat ze niet van het podium af te slaan is.

Top voor een tientje
Onder de noemer Top Voor een Tientje kan je in Metropool genieten van acts en artiesten in uiteenlopende genres die het verdienen om gehoord te worden maar die vanwege uiteenlopende redenen minder snel een groot podium krijgen en ook in reguliere media onterecht vaak over het hoofd worden gezien. Dit zijn dé avonden en matinees voor avontuurlijk ingestelde fijnproevers met een breed smaakpalet die niet bang zijn om zich te laten verrassen. Nog meer voordeel? Lees hieronder nog even verder!

Top voor nop!
Nog mooier dan de toch al scherp geprijsde kwaliteit die we bieden met Top voor een Tientje: Top voor Nop! Ben je in het bezit van een kaartje van een aantal door ons geselecteerde shows dan kan je deze avond op vertoon van je ticket van die show gratis bezoeken want je hebt al laten blijken dat je een neus voor kwaliteit hebt. Wel even aanmelden via mandy@metropool.nl. De kaarthouders van de volgende shows kunnen zich aanmelden:

Wende
Kovacs 

Support: Lateesha
Lateesha valt met de deur in huis. “Ik wil niet je anker zijn, want als we dan toch eerlijk zijn: jij was dat ook nooit voor mij”. De conclusie van haar debuutsingle ‘niet mijn taak.’ waarin ze alles tegen haar moeder zegt wat ze nooit heeft durven zeggen en waarin haar tiktokvolgers haar achtergrondkoor zijn. Zonder opsmuk en met de billen bloot schrijft en produceert ze Nederlandse songs over groter worden en alle uitdagingen die daarbij komen kijken. Soms sassy, soms sad; soms een diva en soms jankend in haar bed. Kracht en kwetsbaarheid komen samen in elektronische pop/R&B songs die geïnspireerd zijn door powervrouwen als RAYE en Tabitha.

Naast eigen nummers schrijft Lateesha Nederlandse hertalingen van bekende nummers die ze op social media plaatst. Haar hertaling van het tijdloze nummer ‘iris.’ van de Goo Goo Dolls werd op TikTok meer dan 258.000 keer geluisterd en kreeg nationale aandacht van Qmusic tijdens de ochtendshow van Mattie en Marieke. In aanloop naar haar debuut EP zien we Lateesha in 2024 tijdens ESNS, de Mentos Grote Prijs van Nederland en als voorprogramma van Pommelien Thijs tijdens haar Entertainment Tour door Nederland en België. 

vr 23 feb 2024
Meis
Hyper intiem, warm, persoonlijk maar ook schurende pop noir.
Support: Lateesha

Gerelateerde events