Menu
za 11 jan 2020
Winteroffensief
In de Lift
Support: Lovers & Lions + Faico + NINA + Storm

Ieder seizoen presenteert Metropool in Enschede het Offensief. Een showcase met 4 acts bij wie wij vol overtuiging kunnen zeggen: Dit moet je zien! 
 
Met trots presenteren wij:
Lovers & Lions, Faico, NINA en Storm! 

Lovers & Lions
Lovers & Lions is een Americana-country trio met een randje folk, die hun harmonieën vanuit ‘three chords and the truth’ hebben opgebouwd. Hun sound is een mix can The common Linnets, The Staves en Crosby, Stills & Nash. Het viertal vonden met elkaar de formule om hun liefde voor country met de wereld te delen en hebben zo hun muzikale thuis gevonden.
Niet lang na de optrichting in maart 2017 speelden ze verschillende optredens, waaronder het Amsterdamse Bostheater, Green Vibrations Festival en The Bluebird Café (Nashville, TN).  Ook was Lovers & Lions te zien in voorprogramma’s van Matthew Crosby & Jake Etheridge (Common Linnets) en Erwin Nyhoff.

Vorig jaar maakten ze de droomreis naar Nashville, Tennessee. Om Liedjes te schrijven, oude liedjes te herschrijven en dit te toetsen bij verschillende muzikanten, podia en studio’s. In samenwerking met producer Henk Pool en verschillende sessiemuzikanten uit Nashville hebben ze hun debuut EP opgenomen. Eenmaal thuis gekomen werd de debuut EP ‘Lovers & Lions presents The Nashville Sessions’ gereleased in een uitverkocht Theater Concordia in Enschede.

2019 wordt goed afgesloten: samen met Pieternel en Judy Blank een tour door de Nederlandse zalen onder de noemer ‘Nashville Now’.
2020 wordt goed begonnen met het Winteroffensief!Faico
Faico is een 5-koppige band uit Nederland, opgericht in 2016 door de blonde broers Sep en Jesse Eshuis. In het oosten des lands schreef het duo hun debuut EP, waarbij hun roots duidelijk hoorbaar zijn. Opgegroeid met The Eagles en geïnspireerd door de Amerikaanse folkrock band Dawes is het logisch dat de melodieuze harmonieën en scheurende gitaren niet ontbreken. Faico voegde aan deze muziek een poppie jasje toe, waarmee hun eigen Roots-pop stijl geboren werd.

In Oktober 2018 bracht Faico hun 1e single ‘Gentleman’ uit, die in november werd gevolgd door hun debuut EP ‘Finish your song’. Dit alles resulteerde al in een uitverkochte release show in Metropool, enkele radio optredens (o.a. NPO5) en voorprogramma’s bij o.a. de Amerikaanse country-held Willie Watson en Bløf. Dit smaakt naar meer. Het heeft Faico ontzettend veel energie gegeven voor het schrijven van een 2e EP, die ze in 2020 verwachten uit te brengen.NINA
Op jonge leeftijd reisde ze al de hele wereld over met haar gezin. Nu terug in Nederland verwerkt ze alle invloeden en lessen die ze in die periode leerde in haar muziek. Dit brengt ze over in een intieme setting samen met haar bandleden.Storm
Storm bestaat uit vier leden die dezelfde passie delen voor muziek. Ze hebben elkaar leren kennen via hun opleiding, Ondernemend Artiest op het ROC van Almelo. De band is ontstaan door een initiatief van Harm en Ruben. Er werd gerepeteerd voor nummers die ze moesten kennen voor school. Raymond en Merlin speelden mee en het voelde goed om samen te spelen. En zo ontstond de storm genaamd: Storm!

za 11 jan 2020
Winteroffensief
In de Lift
Support: Lovers & Lions + Faico + NINA + Storm

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!