Menu
do 15 nov 2018
Yellowjackets
Met dank aan Robben Ford.

Want Robben zocht een bende uitstekende muzikanten om een plaat mee op te nemen. Dat was het album The Inside Story uit 1977. De muzikanten in kwestie voelen zelf ook de uitstekende chemie onder elkaar en in een notendop is zo Yellowjackets ontstaan. Achter de naam hoef je niks te zoeken. Het klinkt gewoon lekker aldus Russell Ferante. Dat lekker klinken geldt zeker voor de muziek, zeker als je van jazz en fusion houdt!

Nieuwe plaat met zangeres!

Plaat nummer 25 komt eraan en voor het eerst duikt de band de studio in met een zangeres. De uit Brazilië afkomstige, en voor een Grammy genomineerde vocaliste Luciana Souza is dan ook niet de eerste de beste. Haar stem tilt de groep volgens eigen zeggen naar een nieuw level en het aankomende album heeft dan ook de toepasselijke titel ‘Raising Our Voice’ gekregen. Yellowjackets bestaat op dit moment uit oprichter Russell Ferrante (keys), oudgedienden Bob Mintzer (saxofoon) en William Kennedy (drums), Dane Alderson (bass). 

Support: AUFGLAUFT

Aufglauft neemt je mee op een instrumentale rondreis door een feestelijke wereld van verschillende muziekstijlen, oftewel Party Jazz! Daarnaast staan ze bekend om hun energieke en interactieve live performance, hetgeen altijd uitmondt in een feest.
Tussen de herkenbare melodielijnen door, is de band niet vies van improvisatie. Het ene moment waan je jezelf in het oosten en het andere moment blazen ze je omver met hun wall of sound, en wil je eigenlijk niks anders dan bewegen op de muziek. In november 2016 won AUFGLAUFT als eerste instrumentale band de vierde editie van Pop Secret, en onlangs wonnen ze De Grote Prijs van Twente met overtuiging.
Conlusie; bij een show weet je nooit wat je kunt verwachten, houd je van jazz, rock, balkan, funk en een breed scala aan andere muziekstijlen, in combinatie met een goeie live uitvoering, dan heb je in AUFGLAUFT jouw band gevonden. Een ding is in ieder geval zeker, als AUFGLAUFT speelt denk je maar één ding: ‘Volgens mij is hier een feest’

do 15 nov 2018
Yellowjackets

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!