Menu
Linkin Park’s overleden zanger Chester Bennington’s eerste band, Grey Daze, komt voor exclusief concert naar Metropool

Linkin Park’s overleden zanger Chester Bennington’s eerste band, Grey Daze, komt voor exclusief concert naar Metropool

maandag 11 maart 2024

Grey Daze, de jeugdband van de overleden Chester Bennington, voormalig zanger van de wereldberoemde band Linkin Park, geeft op 4 mei een exclusief concert bij Metropool Hengelo, nadat de Enschedese Rob de band een onderkomen aanbiedt.

In 2017 overleed de zanger van de wereldberoemde band Linkin Park. Vlak voor zijn dood had hij de voormalige bandleden van zijn jeugdband Grey Daze, Drummer Sean Dowdell, bassist Mace Beyers en gitarist Christin Davis, uitgenodigd voor een reünie. Dat is er helaas nooit van gekomen. Maar uit de droevige gebeurtenis bloeide ook iets moois voort. De band kwam weer samen, speelde muziek en bracht een bijzonder album uit gezamenlijk met de nabestaanden van Bennington, genaamd ‘Amends’ (2020).

De band komt in 2024 onder begeleiding van zanger Cris Hodges voor een tour naar Europa, genaamd ‘For you Chester’. Ze spelen in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland en zouden in eerste instantie Nederland overslaan. Een gemiste kans, maar nu wil het toeval dat de Enschedese Rob bevriend is met één van de bandleden en hen een onderkomen heeft aangeboden om voor de tour te kunnen acclimatiseren en vooraf te kunnen rehearsen. Rob licht toe, ‘Ze zijn een paar dagen bij mij te gast om te acclimatiseren, alvorens zijn op tournee gaan. Het zijn vrienden van mij, ik ben niet de manager.’

Via via kwam hij in contact met Metropool, in eerste instantie om een oefenruimte te regelen voor de band. Even later besloot hij toch om de mogelijkheden voor een concert op tafel te leggen. ‘De bandleden willen vooraf nog rehearsen en hebben daarvoor twee dagdelen een oefenruimte bij De Studio’s van Metropool gehuurd. Maar ze staan ook open voor een zogenaamde “last minute” show. Ze zijn voor het eerst op tour in de EU en ik vind, als rockliefhebber, dat ze goede muziek maken.’.

Michiel (operationeel manager bij Metropool) was meteen verrast door het bijzondere bericht. ‘Dat deze wereldberoemde band, met zo’n bijzonder verhaal en geschiedenis, bij toeval in Enschede komt is natuurlijk uitzonderlijk. Maar dat zij ook nog hun weg weten te vinden naar de oefenruimtes en het podium van Metropool is een grote eer. Daar kun je alleen maar trots op zijn.’

In het album ‘Amends’ is de originele zang van Bennington gecombineerd met opnieuw opgenomen instrumentatie. Dit speciale album werd goed ontvangen door het publiek bij de release en veroverde een plek in de Billboard 200 op nummer 75. Ook na de release van het album ‘Amends’ bleef de band muziek maken en in 2022 brachten ze zelfs een tweede album uit ‘The Phoenix’. Ook dit keer met de originele zang van Bennington. Het album bestaat uit verschillende singles, die onder andere met de dochters van Bennington (Lily en Lila) en wereldberoemde artiesten als Dave Navarro (Jane's Addiction) en Richard Patrick (Filter) zijn opgenomen.

Op 4 mei komt de band voor een exclusief en kleinschalig concert naar Metropool Hengelo. 

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!