Menu
Bintangs
vr 10 feb 2023

Bintangs

Hengelo 60’s Revival presents

Support: Stones & More
vr 10 feb 2023
Bintangs
Hengelo 60’s Revival presents
Support: Stones & More

Engeland had The Rolling Stones, The Kinks en The Faces. Amerika had Blue Cheer, The Stooges en MC5. Nederland had en heeft The Bintangs. En hoewel The Bintangs misschien nooit hetzelfde hitsucces heeft gehad als deze bands kennen wij de band toch minimaal dezelfde legendarische status toe. Want toen de Bintangs begin jaren 60 begonnen met muziek maken in de oerbezetting stond daar geen maat op in Nederland. De band had een uniek en hard geluid dat werd omschreven als de zogenaamde Hoogoven sound. Bikkelharde onvervalste rythm & blues maakten ze toen en als je luistert naar een aantal succesnummers van toen dan kan je niet anders dan concluderen dat The Bintangs hun tijd ver vooruit waren.

‘Ridin’ on the L & N’, ‘Mona Lisa’ en ‘Travelling in the USA’ zijn enkele van de vele hits die De Bintangs op hun naam hebben. Op dit moment bestaat de band uit Dagomar Jansen, Marco Nicola, Burt van der Meij en uiteraard Frank Kraaijeveld. De Bintangs zijn onlangs opgenomen in de Dutch Blues Foundation’s Hall of Fame.

Zo oorverdovend als vroeger is het niet meer maar vergis je niet; Bintangs speelt nog altijd op het scherpst van de snede, uiterst energiek en zet elke zaal nog in vuur en vlam. Een geluid dat net als de band de tand des tijds moeiteloos heeft doorstaan. De oudste rockband van Nederland doet het nog steeds en speelt menig jong honden bandje weer het nest in. Een perfecte band om de Hengelo 60’s Revival presents reeks af te trappen dus!Support: Stones & More
Stones & More is een spontaan ontstaan bandje van bevriende Overijsselse muzikanten. De muzikale klik, het plezier en de voorliefde voor ‘echte muziek’, maakten in oktober 2021 de band Stones & More een feit! Met een repertoire waarin ‘The Rolling Stones’ de hoofdrol spelen, verraden ze al een beetje wat je kunt verwachten maar daar blijft het niet bij. Zo komen ook hits van bands zoals Status Quo, Cream, Joe Cocker, CCR, Cuby & The Blizzards, The Scorpions en nog vele andere bekende nummers voorbij. 

vr 10 feb 2023
Bintangs
Hengelo 60’s Revival presents
Support: Stones & More

€19,00(vvk)

Avondkassa € 21,00
Bekijk ticketinformatie

Koop nu je ticket!

Gerelateerde events

Deze site gebruikt cookies, kies hier welke u wilt accepteren.

Geavanceerd

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!