Menu
Cedric Burnside
vr 06 mei 2022
Cedric Burnside
Cedric Burnside brengt een moderne versie van de typische Mississippi Hill Country-blues

Bij Cedric Burnside stroomt de blues letterlijk door de aderen. Als zoon van drummer Calvin Jackson en kleinzoon van de legendarische Fat Possum-artiest R.L. Burnside is het met de paplepel ingegoten. Op jonge leeftijd nam hij al de stokjes van zijn vader over als drummer bij opa en na verschillende projecten met ook andere familieleden is multi-muzikant Cedric sinds enkele jaren solo aan de weg aan het timmeren met een moderne versie van de typische Mississippi Hill Country-blues.

De blues is muziek voor alle tijden - verleden, heden en toekomst - en er zijn maar weinig artiesten die deze meervoudige tijdsmomenten van het genre tegelijkertijd belichamen als Cedric Burnside uit North Mississippi. De Mississippi Hill Country bluesgitarist en singer/songwriter draagt de erfenis en de toekomst van de geluidsverhalen van de regio in zich. Deze verhalen, die tegelijkertijd Afrikaans en Amerikaans, zuidelijk en Mississippiaans zijn, gaan over liefde, pijn, verbondenheid en verlossing in het Zuiden.

Zijn nieuwste bijdrage aan deze traditie is I Be Trying, een 13 tracks tellend album, een verhandeling over de uitdagingen, geneugten en schoonheid van het leven. "Het leven kan alle kanten op gaan," zegt Burnside. Met bijna 30 jaar optreden en levende blues in hem, kan hij het weten. Het ronduit prachtige album levert hem een Grammy op.

vr 06 mei 2022
Cedric Burnside
Cedric Burnside brengt een moderne versie van de typische Mississippi Hill Country-blues

Gerelateerde events