Menu
Claw Boys Claw
za 04 jun 2022
Claw Boys Claw
De oervaders van de vaderlandse garage scene rocken nog altijd en grossieren inmiddels in topplaten.
Support: Rex

De eerste single van Claw Boys Claw verschijnt in 1985 en Indian Wallpaper positioneert de groep nog steviger in de garagerock hoek dan ze al zaten na het verschijnen van Shocking Shades of Claw Boys Claw. De kiem voor de uitstekende live reputatie is dan al gelegd. Successen volgen zich daarna op: shows op Pinkpop, Parkpop, Roskilde, (want de live reputatie wordt ook over de grens opgemerkt) alle podia van Nederland en dan ook wel een keer of 30, voorprogramma van U2 en succes in de charts in de vorm van Rosie. Angelbite en Sugar zijn sleutelplaten voor het succes.

Claw Boys Claw keert in 2008 na een lange pauze terug met Pajama Day en pikt de draad gewoon weer op. De band heeft zowel op het podium als in de studio niks aan glans én branie ingeleverd. Dat is te horen op de albums die de band onlangs uitbracht, met Kite als meest recente wapenfeit, en de bijbehorende shows die door heel Nederland worden gespeeld. Claw Boys Claw  behoort al decennia tot de beste bands van Nederland en je kan ze zomaar zien in Enschede. Komen kijken dus!

Support: Rex
Het voorprogramma van deze avond weet op wonderbaarlijke wijze post-punk en new wave te vermengen met flarden flamenco. Die flamenco zit bij zanger-gitarist Jonathan Rex in het bloed, drummer Nout Kooij ramt als een punker op de vellen maar kan ze ook vederlicht beroeren en zorgt zo voor mooie contrasten en Sarah Elzinga luisterde al blues voor ze kon lopen en speelt bas. Het trio breekt de nodige potten in de grootstedelijke cultcircuits, speelt support voor Claw Boys Claw, is zowel tekstueel als muzikaal schatplichtig aan Nick Cave, Lou Reed en Leonard Cohen en als het gaspedaal diep ingedrukt wordt is The Gun Club vast niet ver weg. Een opener om van te houden dus pak ze mee en koop die merchandise stand leeg! 

za 04 jun 2022
Claw Boys Claw
De oervaders van de vaderlandse garage scene rocken nog altijd en grossieren inmiddels in topplaten.
Support: Rex

Gerelateerde events